Problem je popis stanovništva
0
Kardinal Puljić: Smanjuje se broj katolika u BiH
Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije problem što se smanjuje broj katolika, niti muslimana, niti pravoslavaca problem je što se smanjuje broj dobrih ljudi.
pozdravljam sve Muslimane koji žele dobrosusjedske odnose sa Hrvatima bilo gdje žao mi je što nas udba zavadi u ovom radu
He.be mi se za vas a i za ba.lijaše. Imate svoju pe.deraciju pa se tamo hebite. Republic of Srbska is Srbska 100%
Jašta nogo Bosna Bosancima, A Poturice Turskoj.
Jel i Puljic Srbin? Samo srbi kukaju DA SU VJECNA ZR*TVA a SRBI pou*bijese SVE OKO SEBE.! Bosna Bosancima a Hrvatska Hrvatima, Srbija Srbima, Crna Gora Crnogorcima, Makedonija Makedoncima, Japan Japancima...itd.!!!
Ovo je mnogo \"romantike\" i za samog latina :)))..o drugom necemo jer odosmo predaleko :))).. \'Velika seoba za vrijeme pokušaja oslobađanja Bosne Eugena Savojskog\" Ucjene, prijetnje i ratovi podrzani od \"stolice\" su najvise pogodovali sirenju katolicanstva u BIH kroz historiju! Vole oni ono 99% \"Mi\" inace ako ih ima manje odmah su ugrozeni :)
Ja sam Bosnjak i pozdravljam sve katolike, zao mi je sto nas zavadi udba i pojedini krscanski klero-nacisti, imperijalisti i masoni. Puljic je umjeren covjek koga postujem i respektujem kao i svakog drugog vjernika katolika. Niko nije perfektan ali mislim da je on covjek jer ima drzanje gospodina.
HVALA NA ODGOVORU, slazem se. Ono sto sam ja rekao je da BiH nece nikad biti hrvatska a to sto ti tvrdis je druga tematika. To sto svi idu u HR, i to je tacno ali 98% su to hrvati iz BiH. E zato BiH nece nikad biti HR. Evo, primjer iz novijeg doba ti je da vise niko ovde ne govori BiH je HR, poneko kaze herceg bosna je HR. Znaci od vremena kada je BiH bila kolijevka hrvatstva do danas, dosta se toga izmjenilo. E to ja govorim. Vi ste izgubili BiH.
Dok u Sarajevu i Tuzli broj Hrvata pada... Mostar: 71. : 33 000 Hrvata 81. : 37 000 Hrvata 91. : 43 000 Hrvata 2001. 60 000 Hrvata 2011. 70 000 Hrvata
Bosanski Hrvati kroz povijest su doživljavali teške poraze i pratila ih je teška nesreća. Od pada Bosanskog kraljevstva pod Osmanlije. Velikih gubitaka pri borbama za Livno sa Osmanlijama Gubitak Bihaća 100 godina podslije pada Bosne Velika seoba za vrijeme pokušaja oslobađanja Bosne Eugena Savojskog Svijetski ratovi Zadnji rat u B i H I naseliše sve od Subotice do cijele Slavonije A selo Bosanci postoji na samoj Slovenskoj granici u Gorskom kotaru Selo Bosna je i u Zagorju između Konjščine i Zeline. I uvijek nekako opstali i ko fenix se iz pepela podigli. Ipak je tu prisutna neka veća sila!
Hrvati su iz Sarajeva otišli vjerojatno zbog Karadžićevih bombi kao i mnogi Bošnjaci. Pad Hrvata prije rata u B i H a posebno u Tuzli Zenici i Sarajevu i to u vrijeme najvećeg gospodarskog procvata i zlatnih bosanskih vremena svjedoči o tome da sredina ni tada nije bila nešto previše tolerantna ni multikulturalna, ali većinski narod to obično nevidi.
Great news.
Sarajevo: 71. 43 000 Hrvata 81. 37 000 Hrvata 91. 33 000 Hrvata I to bez Tuđmana i HDZ a u zlatno doba Sarajeva Danas: oko 16 000 maksimalno. Za 2 HDZ ova kandidata glasovalo oko 9000 Sarajlija. Koliko je Hrvata Sarajeva glasalo za Komšića izračunajte sami.
Vjeruj mi Hrvatima u Tuzli nije nista losije nego Bosnjacima u Stolcu, Capljini, ili Srbima u Grahovu, Drvaru, Glamocu.
NEJVIŠE IH JE IZ SARAJEVA RASELIO TUĐMAN, A POTOM NASLIJEDNICI NJEGOVOG DIJELA....SAD KAD SU LJUDI ZAPOČELI SVOJE ŽIVOTE PO ZAGREBU I DRUGDJE A DJECA IM NARASLA TAMO, TEŠKO JE VRATITI SE... NAJTEŽE JE BITI MINORITET I OSTATI, BORITI SE ZA RADNO MJESTO, PRAVO DRUGOG MIŠLJENJA, DRUGAČUJU VJERSKU PRIPADNOST... ALI GOSPODO RELIGISKI PRESTAVNICI, VI STE SVOJOM RETORIKOM DIKTIRANOM IZ CENTARA MOĆI, DOPRINIJELI DA I ONO MALO \"DRUGIH\" U SARAJEVU, BANJA-LUCI ODE I NE VRATE SE...ZATO, DŽABA PREBROJAVANJE (ŠTO JE IZGLEDA JEDINI RAZLOG INTERESOVANJA ZA POPIOM STANOVNIKA)
moly ja ta prvi post nista nistam skonto sta si napisala
Ej, te podatke možeš mačku na rep staviti. Nikada vas nije bilo više i nikada vam nije bilo bolje. Zato se poklopite i ljubite Federaciju gdje stignete. Ali, kako će vam biti.... E to upitajte sami sebe. I haj\' više prekinite sa tim lažima !