Komentari (251)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sarajevo grade nas lijepi Crknite dusmani :) Vinkec pusa Svim katolicima sretan praznik Nacionalistima cuna u pola somuna
LJUBIM TE Sarajevo 1979. NACIONALISTI ALA STE SE NASELILI UOVAJ LIJEPI GRAD I HOĆŽETE OD NJEGA DA NAPRAVITE PALANKU. E NEĆE MOĆI. PRIPADAM ISLAMU A POŠTUJEM I KATOLIČANSTVO I PRAVOSLAVLJE. PODJEDNAKO POŠTUJEM SVE OVO. NACIONALISTI-PRIMITIVCI - CRKNITE!!
29 ne zna dosljo da musliman sarajlija, ne voli kip i ne klanja mu se, nego ga zaboli kc za kip. Komsija mi ga voli, to ja postujem. Kao sto spomenuh, smeta i nekom u Italiji dzamija...i u Engleskoj...treba da je ruse? Ne mozes sa ljudima kojima je svijet njihova ulica i do prvog Konzuma.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja sam zato da jedan papa nikne i u Banja Luci:)
RagDolly plaknut ču ga samo za bete i izbrijat mu zurku,recimo marinca hoš?
nismo prihatili spomenik ali nas niko nije ni pitao da li ga zelimo, da se ne foliramo !
Sarajlijama nikad nisu smetale druge vjere niti njihovi objekti! Sve crkve su ostale netaknute tokom opsade, bile su čuvane ... Mi smo svi odrasli zajedno i dan danas živimo zajedno i živjećemo. Kome to ne odgovara neka ide tamo gdje mu odgovara!
A PRAVE SARAJLIJE ZAISTA JESU TOLERANTE, ALI IH JE TA TOLERANCIJA DOVELA DO IZUMIRANJA JER SU PRIHVATILI MNOGE BRDZANE KAO SVOJE!!!!!!!!! Bas me zanima da vidim sta vama i vasih roditeljima, djedovima i bakama pise u rodnim listovim gdje su rodjeni.
Kakve ste svi seronje! - niko vama ne pljuje po prazniku i sad ste morali dovesti do ovako ruznih rasprava! KlikŠe inace svaka ti cast jer stalno provociras i izazivas razdor medju ljudima tako sto otvaras komentare na clancima poputz ovoga.
niko ljude nije ni pito sto se mene tice nosi ga sebi u kucu ako ti je tako dobar
Sarajlije vole sve dobre ljude, sarajlije se nikada nisu dijelile po vjeri, svi su bili samo gradjani sarajeva, a normalno da smo ponosni sto imamo ispred katedrale kip pape ivana, velikog borca za mir, humaniste..
Licno,sto se mene tice,volio bih da taj spomenik ostane kao podsjetnik buducim generacijama da su u BIH zivjeli i katolici,koji su svi,nekih 90% odselili trbuhom za kruhom u svoju lijepu, i eto,ostao je samo ovaj spomenik iza njih,amin.Svim BH rimokatolicima zelim Cestit Bozic i sretan put u Sisak.
kardinale pravis kardinalne gluposti, idi u 'ercegovinu pa im ih pitaj zasto oni ne prihvataju nista sto je drrugacije yebali te oni u pakas.
Ko kaze da smo ga prihvatili , nego moramo da nas ne bi bombardovali i proglasili teroristickim narodom pored onakvih ustasa i cetnika
Iako je često tako nazivaju, Katarina nije bila posljednja bosanska kraljica. Posljednja bosanska kraljica bila je Mara, supruga Stjepana Tomaševića.
Evo ja sam iz Sarajeva a meni smeta. Spomenik papi u centru sarajeva smatram provokatorskim. Estetski mu nije tu mjesto takodjer. Smeta mi sto je ogromna katedrala izgradjena na vakufskom zemljistu. Da, na otetom vakufskom zemljistu. Tada je u Sarajevu zivjelo svega 800 katolika do dolaska austrijanaca, i to u latinluku (sadasnja latinska cuprija vodi tamo). Austrijanci su sa 800 katolika godine 1878. digli broj na 3876 za svega sest godina. Kada se kaze zvono crkve nije smetalo mujezinu - fakat nije smetalo jer nije ni zvonilo do dolaska austrijanaca. Opet, nakon svega sto sam naveo - smatram da nema veceg bogatstva na svijetu nego vjerska raznolikost i uzajamno postovanje svih vjernika u Sarajevu i neizmjerno mi je drago da imamo sve vjere zastupljene u ovom gradu. Bitno je samo da poznajemo sopstvenu historiju. Takodjer zelim da se uvazeni kardinal puno vise potrudi da smanji mrznju svojih vjernika spram muslimana u ovoj zemljii. Mi znamo da je sarajevo uvijek bilo tolerantno.
Ne seri.
Popo, svaka ti dukata vrijedi! a DR Cooper, meni smeta što si ti i tvoji preci ustaški fašisti, pa ste se uhljebili i lijepo živite u Sarajevu!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jer zvono crkve nikad nije smetalo glasu mujezina. I ne bi trebalo ni sa jedne ni druge strane! Sretan i radostan Bozic! :D
ajd ti to reci majoriziranim juznije...
Sretan i veseo Bozic....
to " katolicima" se podrazumijeva..... to je bilo suvisno napisati..... onima koji neslave Bozic, nije cestitka bila ni namjenjena.....
@Sandzaklije.napolje.... o toleranciji zivojenja, tebi nik sve govori.....