BiH
152

Karamatić: Otišli smo na Eurosong i razvukli metar žice, svi su vidjeli na šta je to ličilo

Piše: Er. M.
Mario Karamatić
Mario Karamatić
U toku žučne rasprave o finansijskom poslovanju BHRT1 i BHT1 u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH delegat Mario Karamatić prokomentarisao je nastup ovogodišnjih predstavnika BiH na Eurosongu.

Karamatić je kazao kako smo ove godine otišli na Eurosong i razvukli nekoliko metara žice te kako su svi vidjeli na šta je to ličilo. On je predstavnicima poručio da im žica uopće nije bila potrebna te da je bilo dovoljno da su otišli samo s aluminijskom folijom.

On je kazao kako je krajnje vrijeme da bh. zakonodavci sjednu i naprave zakon o BHRT-u kojim će svi u našoj državi bit zadovoljni.

"Ovo očito na ovaj način više ne može funkcionisati. U Izvještaju BHRT-a je jasno napisano kako se Federalna televizija (FTV) i Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) ne pridržavaju Zakona o javnom servisu. Mislim da je to tačka ispod koje mi ne smijemo ići", rekao je Karamatić.

On je kazao kako ta činjenica na najbolji način ilustruje "dno koje smo dotakli". Dodao je i da u Izvještaju stoji kako je Odluka o produženju pretplate do 30. juna 2016. godine u principu samo produžena agonija.

Karamatić je kazao i kako mu je žao uposlenika BHRT-a koji ispadaju kolateralna šteta.

"Shvatite, nema više Jugoslavije, nema više jedne partije, vidite koji smo ovdje. Džaba što je Backović bio na Eurosongu, to je ovdje jedna ruka", rekao je Karamatić.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio Finansijski plan i planove programa BHRT1 i BHT1 za 2016. godinu, Izvještaj o realizaciji planskih dokumenata za 2015. i Izvještaj o obavljenoj reviziji finansijskog poslovanja BHRT-a za 2015. godinu.