Sarajevo
24

Kantonalni sud vratio presudu na ponovno odlučivanje o nezakonito oduzetim predmetima u predmetu Amir Zukić

S. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Iako je je informacija tek danas procurila u javnost, Kantonalni sud u Sarajevu je još krajem aprila poništio prvostepenu presudu protiv Amira Zukića, Safeta Bibića, Eseda Džananovića, Ramiza Karavdića i Senada Trake, u vezi nezakonito oduzetih predmeta.

"Obavještavamo vas da je doneseno rješenje kojim se ukida prvostepeno rješenje i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Spis vraćen Općinskom sudu dana 26. aprila 2023. godine".

A prvostepeno rješenje se odnosi na nezakonito oduzete predmete u slučaju Amir Zukić i ostali.

Dakle, prvostepena presuda u smislu godina na koje su osuđeni optuženi ostaje do potvrđivanja, ali je poništena odluak o nezakonito oduzetim predmetima. Sada će Općinsku sud u Sarajevu ponovo odlučivati u ovom predmetu.

Inače, presuda protiv Amira Zukića i ostalih je izrečena 29. jula prošle godine, kojom je Zukić osuđen na tri godine zatvora. Optuženi Safet Bibić je dobio šest godina zatvora, Senad Trako godinu i šest mjeseci, Ramiz Karavdić dvije godine, a Esed Džananović tri godine. Nedžad Trako je oslobođen optužbi. Na prvostepenu presudu postoji mogućnost žalbe.

Istom presudom Asim Sarajlić je oslobođen.