BiH
0

Kantonalna organizacija SDUBiH optužuje Komšića, Lazovića i Pećanca za nedomaćinsko trošenje stranačkog novca

FENA
Kantonalna organizacija Socijaldemokratske unije (SDU) Bosne i Hercegovine u Sarajevu reagirala je saopćenjem za javnost na današnje izjave Ive Komšića, objavljene u štampi, u kojima on, prema navodima organizacije, govori o "navodnom nedomaćinskom ponašanju predsjednika SDUBiH Sejfudina Tokića".

Organizacija, pak, u ovom saopćenju za javnost, za nedomaćinsko trošenje stranačkog novca optužuje kantonalne poslanike svoje stranke Ivu Komšića, Miru Lazovića i Nermina Pećanca.

"Parlamentarna grupa u Skupštini Kantona Sarajevo koju čine Komšić, Lazović i Pećanac je u svom finansijskom izvještaju za dva mjeseca prikazala sljedeće stavke: putni troškovi u Kantonu Sarajevu 5.609,00 KM, restoran „Lovac (ugostiteljske usluge) 1.372,00 KM, nabavka mobitela 810,00 KM, troškovi mobitela 422,22 KM, utrošak benzina - loko vožnja 501,98 KM, itd.

Očigledno je da izabrani parlamentarci u Skupštini Kantona Sarajevo Komšić, Lazović i Pećanac 'domaćinski' koriste sredstva Socijaldemokratske unije za ugostiteljske usluge i lične potrebe, a istovremeno su samovoljno prestali finansiranje centrale SDUBiH, iako postoji odluka Predsjedništva stranke od 1.1. 2007. godine.

Nažalost, i nas ste natjerali da prvi put konkretno ukažemo na vaš način trošenja sredstava.

Kakvi su vaši ciljevi i vaša uloga u rušenju ugleda SDUBiH, sigurno treba da se ostavi svakom pojedincu da donese svoj zaključak", navedeno je u ovom saopćenju za javnost kantonalne organizacije SDU-a BiH u Sarajevu.

Organizacija je dalje poručila da će o ulozi ove trojice dužnosnika SDU-a BiH u navodnom raspuštanju tri kantonalne i 16 općinskih stranačkih organizacija biti riječi na vanrednom kongresu stranke 8. decembra ove godine.