Prijevremeni izbori
10

Kandidati za gradonačelnika Živinica obavili građansku dužnost, ukazali na važnost glasanja

A. K.
Aljić, Kozarević i Muhić tokom glasanja (Foto: A. K./Klix.ba)
Aljić, Kozarević i Muhić tokom glasanja (Foto: A. K./Klix.ba)
Prijevremeni izbori danas se održavaju u Živinicama, a kandidati za gradonačelnika su obavili svoju građansku dužnost. Shodno javnom mnijenju, trojica od njih ukupno pet imaju najizglednije šanse. Zbog predizborne šutnje koja je u toku, oni su kratko poručili da je danas važno glasati.
Na području Živinica danas se održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika, a prvi od pet kandidata jutros je obavio svoju građansku dužnost. Riječ je o Asimu Aljiću, koji je na glasanje došao u pratnji supruge.

"Svjestan sam da na prijevremenim izborima odziv birača neće biti kao što je to slučaj na redovnim. Međutim, ipak očekujem da će građani iskoristiti svoje pravo i glasati", rekao je Aljić nakon što je obavio građansku dužnost.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Nakon Aljića, na biračkom mjestu se pojavio Hajrudin Kozarević. I on je na biračko mjesto stigao u pratnji supruge.

"Nažalost, desilo se što se desilo (smrt bivšeg gradonačelnika, op.a.) te mi sada imamo prijevremene izbore. Iako će pobjednik imati kratak period od 16 mjeseci, u gradu je bitno riješiti goruće probleme", kazao je Kozarević nakon glasanja.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Pola sata poslije Kozarevića, svoju građansku dužnost, također u pratnji supruge je obavio Began Muhić, koji se trenutno nalazi na poziciji vršioca dužnosti gradonačelnika Živinica.

"Mi smo i ranije upućivali apel građanima da iskoriste svoje građansko pravo te da biraju svog gradonačelnika. Očekujemo relativno dobru izlaznost u našem gradu", poručio je Muhić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Pored Aljića, Kozarevića i Muhića, u utrci za gradonačelnika se nalaze još i Ibrahim Čaušević te Zoran Knežević.

Za ovogodišnje prijevremene izbore u Živinicama je otvoreno 88 biračkih mjesta, a angažovano je i pet mobilnih timova.

Na biračkom spisku upisan je ukupno 55.281 birač, a biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati.