BiH
0

Kandidati SDA predstavili izborne programe u Tuzli

FENA
Tuzla
Tuzla
Kandidat SDA za načelnika Općine Tuzla Adi Rifatbegović i nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Tuzla Mirsad Malohodžić danas su građanima ove općine predstavili dio izbornog programa SDA i ono za šta će se zalagati ukoliko dobiju povjerenje za pozicije na koje su kandidirani.

Rifatbegović je istakao da će među njegovim glavnim prioritetima biti izrada prostornog plana o uređenju grada i pomoć lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.

"Ne smijemo zaboraviti da u Tuzli ima 11 hiljada objekata izgrađenih bez neophodne dokumentacije. Dakle, radi se o jedanaest hiljada porodica kojima nije riješen status. Većina slučajeva je iz kategorije mladih ljudi koji prvi puta rješavaju stambeno pitanje, zatim demobilizirani borci, djeca poginulih boraca i šehida, i socijalne kategorije s nižim primanjima", rekao je Rifatbegović.

Dodao je da se poljoprivrednim proizvođačima mora osigurati posebno mjesto na pijaci s oznakom da je to tuzlanski proizvod, dati im subvenciju i na takse koje trebaju platiti na toj pijaci, a istovremeno im Općina treba osigurati stručni nadzor i pomoć u što kvalitetnijoj proizvodnji zdrave hrane.

Nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Tuzla Mirsad Malohodžić potcrtao je da nezaposlenost u općini Tuzla mora biti smanjena, te da gradu treba vratiti njegove simbole.

"Smanjenje broja nezaposlenih se može postići omogućavanjem odrađivanja volontersko-pripravničkog staža za sve diplomante u naredne četiri godine i izgradnjom privrednih zona za mala i srednja preduzeća da poduzetnici iz općine Tuzla ne bi odlazili u susjedne općine, otvarali preduzeća i zapošljavali građane iz tih općina", smatra Malohodžić.

Naglasio je da motiv da glasaju za SDA u Tuzli imaju najviše mladi i nezaposleni ljudi, zatim građani koji sporo, gotovo bezuspješno pokušavaju legalizirati bespravno izgrađene objekte, te penzioneri, za čije je probleme i zahtjeve do sada bilo malo razumijevanja, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću OOSDA Tuzla.