Faruk Čaklovica o korupciji
0

"Kakvi profesori mogu uzeti naknadu od naše djece?"

FENA
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica kazao je danas novinarima da vijesti o korupciji na Univerzitetu u Sarajevu zabrinjavaju kompletnu akademsku zajednicu.

On je naglasio da je u vezi s tim na web stranu Univerziteta postavljeno anketno pitanje da li postoje saznanja o korupciji na Sarajevskom univerzitetu. Postoje četiri opcije kao odgovor na to pitanje. Rektor kaže da će na temelju tih rezultata biti konkretnije razgovarano o toj temi, vjerovatno će biti zakazana i posebna sjednica Univerziteta, upriličen susret s predstavnicima Studentskog parlamenta, a pozvani su i građani na suradnju u vezi s tim.

"Sve ovo je jedna tužna i teška priča. Ne mogu shvatiti da postoje takvi univerzitetski profesori koji mogu i pomisliti, a kamoli uzeti, neku naknadu od naše djece. Mi smo veoma dobro plaćeni i mislim da sve to, ako se radi, nema smisla. Osuđujem to i zaista ne mogu da povjerujem da je takva situacija na našem univerzitetu“, kazao je rektor Čaklovica.

"Molimo građane da se oglase ukoliko imaju informacije o korupciji na Univerzitetu. Proučit ćemo sve i provesti odgovarajuće procedure", naglasio je rektor.