Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znači u Sarajevu 4 puta više radara, nego u cijelom eres-u.
Pa kad 70% ovih iz RS-a (Pale, Lukavica, Sokolac…) rade u Sarajevu
Nesposobna vlasa KS nije u stanju da odgovori na upit
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sta se samo novca opralo prilikom nabavke istih radara. Ova afera je prosla neopazeno, pogotavo u USK kantonu.
@gooUser1630844375 ... u ostatku države ??? RS to nije niti će ikada biti, samo manji entitet! Dok god se zanosite Dodikovim bolesnim glupostima koje vam plasira i truje vas kako bi se održao na vlasti, ovdje neće biti normalnog života i umjeto toga, vladaće mržnja koja njemu, samo njemu odgovara. Svijet bi mogao biti bolje mjesto za život, ali neko treba prvi da počne, a to nikako nije onaj koji slijedi retrogradne ideje.
Vama da je kako jos gledati koje boje su gace na vozacu pa i za to naplacivati kazne, najbolje bi bilo. Budzet se tako najlakse puni.
dodje mi da izadjem iz auta i da ga guram - cisto da bih postigao ogranicenu brzinu
@fast boy - pročitaj tekst još jednom
Uh što nafališe ove radare, a meni došla kazna iz Banja Luke za prekoračenje brzine, samo što nisam bio u Banja Luci. Na kraju se ispostavi da je prekršaj napravilo auto iste boje, ali drugog proizvođača i drugih registracija. pobrkali brojeve.
Kretenluku kraja nema.
U rs-u trebaju da prepoznaju vozača pošto oni nabavljaju auta iz Federacije krađom
A što nisu rekli kolika su odstupanja, koliko griješi radar !? Negdje sam pročitao da se radi i do 10 %.
Najjaci su ovi na USK, ako predjes na suprotnu traku ne slika. Licno sam gledao covjeka kako vozi tako. Tehnologija "vrh".
Dovoljne da nas zajebu za 100- 200 maraka kazne.
"na području cijele zemlje je 88 stacionarnih radara. Od navedenog broja, njih 38 je u Federaciji, devet u Republici Srpskoj i jedan u Brčko distriktu."
Treba na svaki semafor kameru. Nema onda "hvatao sam zeleno, prošao na žuto". Kad znaš da ćeš sigurno biti snimljen, onda se nećeš igrati. Što se tiče ovih kamera što ih premještaju, nema veće gluposti od toga. Nijedna kamera nije u "minusu", zašto onda nije svako kučište popunjeno? Ovo podrazumijeva da se kamere postave na odgovarajućim mjestima, a ne na dionicama s malim ograničenjima. Ali ništa od toga.
Koliko je TK ispred ostalih da ima samo jedan radar, a Kanton Sarajevo ima 40. Dole su izgleda divlji ljudi.
Dajte, koga zanima bezbjednost saobraćaja. Radari su najisplatniji izum od agine trećine do PDV-a. Na najgore ceste u Evropi stavili najmodernije radare, koji se isplate za nekoliko mjeseci. Ograničenja su ista danas kada vozimo (uglavnom) bezbjednija auta, kao kada smo vozili fiće, trabante, škode i juge. U Hrvatskoj je dopuštena brzina 90, u Austriji 100.
A najgore je što ne možete povećati brzinu ni kilometar preko ograničenja prilikom preticanja, što je opasno. Ako imate BMW, mogućnost ubrzanja, cilj vam je da što manje vremena provedete u preticanju, ali vi morate paziti da brzina bude manja od dozvoljene. Sad zamislite, ako se vozilo, koje pretičete, kreće 70 km/h, a vi imate pravo da ga preteknete.
Samo rokajte.
Brcko distrikt nema jedan . Ima najmanje 4 sto ja znam. Netacne informacije pisete.
Da hoce crci svi redom isti dan
I po običaju ih postave na pedeset metara dužine đe je ograničenje 20 a prije toga je bilo 80. Nije vama do naše sigurnosti već do naših para.
Pa cim su sad promijenili zakon da nema onih 10 km/h lufta nego ne smijes ni 1 na sat prec,znaci do para im je