Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
fino je to sto nas je zenicka agencija obavjestila sta nam je u Kaknju prestalo vaziti. Evo vec dva sata hodam po arhivi i ne nalazim vijest kad je pocelo... sramota
Hoću samo spomenuti da uz autoput dolinom rijeke Bosne prolazi i gasovod, ali da ni Kakanj ni Zenica nisu priključeni na njega, što je dosta glupo. Sarajevo je većim dijelom svoje probleme vezane za zagađenje prilikom zimskih poklopaca nad kotlinama riješilo upotrebom gasa za zagrijavanje. Kakanjci, organizirajete se i tražite od svojih političara i gradonačelnika ublehaša da vas priključi na gasovod.
Da,,zagadjen je zrak u Kaknju i to je svima jasno ali trebamo biti realni i reci da do ovog prekoracenja koje bude svake godine u zimskom periodu nije zbog Termoelektrane i Cementare nego zbog privatnih lozista jer u Kaknju 70 % kuca koristi kotlovnice i loze cumur.Naravno da i TE i cementara zagadjuju ali nije nam ovako zbog njih..Zamislite da sve privatne firme koje imaju po nekoliko hiljada kvadrata imaju vlastite kotlovnice,hoteli,moteli,trgovacki centri i oko 70 % privatnih kuca.Pa normalno je da je onda zagadjenost u zimskom periodu velika..Ovo se samo moze uraditi na jedn nacin a to je pokriti citaavo uze gradsko podrucje daljinskim grijanjem a ta ideja se spominje vec 20 godina.Termoelektrana ima dovoljno pare da uz Kakanj snadbjeva i Sarajevo i Zenicu,a ta para se ispusta u atmosferu bezzee..Treba hitno donijeti zakon o zabrani upotrebe cumura kao energenta za privatna lica i uvesti stroge kazne..Ovo je vise neizdrzivo.Svake godine se ponavlja ista stvar.
Koje sranje... Svi znamo da je zrak u Kaknju zagadjen a da niko nista ne poduzima a samo se sere po medijima a nista ne radi...