BiH
30

Jusko suspendovao Lalovića do okončanja postupka koji se vodi protiv njega zbog posjedovanja droge

Klix.ba
Ismir Jusko (Foto: Klix.ba)
Ismir Jusko (Foto: Klix.ba)
Ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko suspendovao je uposlenika ovog ministarstva Vladimira Lalovića do okončanja postupka pred Tužilaštvom i Sudom KS. Podsjećamo, Lalović je uhapšen u akciji "Žuto" u septembru prošle godine zbog posjedovanja droge.

Vladimir Lalović je prevodilac u Ministarstvu saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine, a uhapšen je u akciji kodnog naziva "Žuto" 22. septembra prošle godine.

Nakon što je uhapšen, protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Sekretar Ministarstva prometa i komuniikacija Igor Pejić je u oktobru uputio zahtjev za pokretanje postupka Agenciji za državnu službu BiH.

Lalović je nakon hapšenja otvorio bolovanje, jer je navodno išao psihologu kako bi se izliječio od ovisnosti.

Kako saznajemo, on je u decembru zatvorio bolovanje i vratio se na posao iako se protiv njega vodi krivični postupak i disciplinski postupak u instituciji u kojoj je zaposlen.

Podsjećamo, Lalovića su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo zajedno s Ragibom Poturkovićem (36) i Zlatom Mujkić (33) iz Sarajeva.

U Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo protiv njega je otvorena istraga zbog posjedovanja i uživanja opojnih droga, dok se Poturković i Mujkić terete za neovlaštenu proizvodnju i promet droga. U predmetu protiv njih dvoje Lalović je svjedok.

Podsjećamo i da je nekoliko dana prije Lalovićevog hapšenja pomoćniku ministra Željku Kneževiću nestao mobitel. Među telefonima koje su policajci pronašli i oduzeli prilikom pretresa i hapšenja u akciji "Žuto" bio je i Kneževićev ukradeni mobitel.