Sarajevo
0

Jurišić primio delegaciju italijanske Općine Pesaro

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je u srijedu predstavnike talijanske Općine Pesaro, Udruženja "Time for Peace" i OŠ "Anna Frank" iz Pesara koja već deset godina sarađuje s OŠ "Aleksa Šantić" iz Sarajeva.

Jurišić je zahvalio ovoj talijanskoj općini, udruženju i školi na dosadašnjoj pomoći koju su pružili kroz stipendije djeci iz porodica slabijeg materijalnog stanja te na donacijama Dječijem domu "Bjelave".

Pohvalio je desetogodišnju uspješnu saradnju dviju osnovnih škola u okviru kojih su organizirana i ljetovanja za učenike i nastavnike u Italiji te dodao da Grad Sarajevo u Republici Italiji, njenom narodu i njenim gradovima vidi iskrene prijatelje još od vremena rata pa sve do danas.

Načelnica Odjela za kulturu i međunarodnu saradnju Općine Pesaro Sabrina Pecchia istakla je kako će njena općina i dalje raditi na zbližavanju mladih dva grada te za četvrtak najavila potpisivanje Protokola o saradnji sa sarajevskom općinom Novi Grad.

Istakla je da Općina Pesaro želi pomoći i pri obnovi sarajevske Vijećnice.

Tokom prijema u Gradskoj upravi gostima iz Pesara prezentiran je projekat obnove sarajevske Vijećnice koji od 2006. vodi Grad Sarajevo.

Prijemu su prisustvovali i gradski vijećnici Idriz Hodžić, Hamdija Lagumdžić te direktor OŠ "Aleksa Šantić" Mario Ambrožić, saopšteno je iz Gradske službe za informiranje.