Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Majku vam režiranu više. Pa nismo baš svako veslo posisali.
Ako treba ratovaćemo protiv SDP ovog sindikata, Bajramović je u SDP-U uhljebio ćerku u glavno tajništvo SDP-a, jebaćemo vam majku
Pun je nama kufer stoke od ovakvog sindikata. Poslodavci ne treba da prihvate zakon. On treba da bude jos radikalnije. Tek je pocelo proleteri. Mi smo vasi robovi a ne vi.
To nema nigdje u svijetu, gazde sebi namjestaju robovkasnicki sistem, daBogda vam se zatrlo sjeme pohlepno.
4. Iako je u svim ranijim verzijama novog zakona radno vrijeme sa prekovremenim radom bilo ograničeno na 48 sati sedmično (EU direktiva o radnom vremenu), Prijedlog je ostavio rješenje iz važećeg zakona prema kojem radno vrijeme sa prekovremenim radom može trajati 60 sati sedmično.
Ovaku podlost nisam ocekivala ni od najgoreg sljama.Ako ovo nije ugrozavanje ljudskih prava ja neznam sta jeste. Sramota velika da se na ovaj nacin koce reforme!
Protiv ovog zakona su samo budzetlije jer kod privatnika vec odavno nema osjecaja solidarnosti.
zakon je puka teatralnost, prašina u oči kojekakvim beduinima koji svr*šavaju na floskule koje dotični mamlazi vješto bacaju svima u oči... dakle....3/4 zakona je copy/paste, ubačeno je par članaka o diskriminaciji, mobingu, srozali par članaka na štetu radnika i to je kao......otkrivena topla voda? postojeći zakon je bio sasvim ok, naravno da ima spornih članaka koji se trebaju mijenjati ali u dogovoru sa svim stranama...... što se mene osobno tiče, izmjena zakona je krucijalni uvjet za novu tranšu mmf zato se iskreno nadam odbacivanju ovog nacrta zakona u smeće!
Odakle ovog coravog sibicara iskopase. Na glavusi mu se vidi IQ, 0/0. Ovo je onaj Alijin qurvin sin doveo da moze s njim igrat saha. Zego mu on mater retardiranu. Ah kad krene uskoro. Ni cetnici nisu mogli sta ce narod kad krene od Cvile prema carsiji. Kad ridjobradi pocne gugutat. Neznam gdje li je skrtoviste napravio. U okolnim vukojebinama od drzava ima lopuza simpa. Medjutim ovaj hibrid, negativac totalni i plus negativcima okruzen. (zukic, sarajlic itd). Koji mrak bog te hebo. Al kad pukne balon, cut ce se do Aljaske. Da idiot lici na kakvog simpa glumca, mangupa itd. Taj magarac ne lici ni na koga a mozda je to i bolje. Ukro je moje pare u usta ga zegam. Zato oni iz zaliva siroko obilaze BiH. Zamisli odu kod krvoloka radje vec kod Alijinog raubera. I ono mene predstavlja a nikad mi niko iz familije od 250 dusa nije glasao za ovog hinjskog, tihog hohstaplera. A neces dugo garant, qu-retard. Pozdrav iz EU i napusite mi se qurambanje svi koji glasate za ovu bagru!
fadile, ckapi si ako popustis uhljebima. nek im bakir dodje pregovarati o 100 milja radnih mjesta
:))))))) Ova naša vlada baš puno radi. Ne znam kako će sve ovo izdržati? A i sindikat! I oni se probudili iz sna. Zbog čega? Mogli su i dalje spavati.
mozda je novalic sposoban ali ima neku pravo seljacku facu
Hajd sad fino recite ko je sklepo ovaj zakon o radu??? Ovdje se jasno odmecu sanke pa ko se oklizne a sve preko ledja naroda. Koji ste vi!!
Halo!!! Kolombo!!! Pa sad je preko ledja naroda, placas zdravstvi koje je korumpirano i sami sebi sveha, PIO koji nije PIO vec prelazni racun i sam sebi svrha, skolstvo koje je u biti nikakavo i nema konkurenciju u privatnim skolama. Radi seno tome da konacnonpocnes placati samo ono sto vrijedi i sto sam odaberes!!! JBt.... Sto je tesko nasem narodu nacrtat....
Da to mi je jasno odavno ali ovakav zakon o radu mogao je sklepati samo neko retardiran. 60 sati sedmicno ! Alo! Pa moro je znati da na to nece niko da pristane.znaci uradjeno s namjermo da se stvori kaos!
sindikat brani one koji su na državnoj sisi,nebrani sindikat radnika što grabi vreo asfalt, pa sami sindikalci su najobičniji paraziti,ja u sindikat nemam nikakvo povjerenje
Cuo sam da je Novalić extra covjek i veoma korektan a ovo mu SDA pravi odnosno mora da ih slusa kako mu oni diktiraju i iskreno zao mi je covjeka jer ce ukljat ugled radi Zelenih govana,da dodam jos nesto prosle godine protesti kad su bili SBB-ov zastupnik Mensud Kelestura(SDA insajder) je kao istupio iz SBB-a samonicijativno,taj isti nakon istupanja iz SBB-a se uhljebio do bola sva humanitarna pomoc tokom i poslje poplava je isla preko njeg,sin mu je dobio posao u MUP-u ZDK a prica se da je preko pika prodavo stvari od humanitarne namjenjene ugorzenom narodu taj isti ima penziju oko 1500km,eto raja da malo znate ko je kakav i ima njih jos ovakvih na stotine i to sve SDA vojska!
E, moj Novalicu, nije ni tebi lahko, usvojite zakon samo da oni sindikalni lihvari I poltroni bar malo nasekirani budu
daklestvar je jasna sindikat se bori za javne uhljebe i svoje guzice ,rijec svi raddnici u koje bi trebali spadaati iz realnog sektora su samo tek tako .U princpipu ovo je borba sindikata i javni uhljeba sa jedne strane i vlade sa druge strane.
djele li gdje bombe da se igramo. zavrsnu nivo trebat ce jebenog truda i dosta naoruzanja
Dogovoriš li se Novaliću sa sindikatima budzetlija, ne računaj na podrsku naroda.
Novalicu zakon mora biti radikalniji. Ovo je nista!!!