Komentari (489)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj trazi, traze i Bosnjaci jos vise, da ne govorim da je srpski takozvani kralj u takozvanoj "agrarnoj reformi" UKRAO od Bosnjaka desetke milijardi eura vrijednosti zemlje i imovine koja nikad nije vracena niti placena, nego je poklanjana drugima ili prodavana. Prvo ta restitucija, pa da se onda vidi ko je zaista vlasnik zemlje nakon toga.
Za one koji ne znaju, nakon I. svj. rata, nakon sto je BiH okupirana, takozvani "kralj" srpski je masovno oduzimao zemlju i imovinu Bosnjacima i poklanjao ih vlasima ili prodavao trecim licima. Nikad to nije placeno. Prema tome, nistavno, sve se vratiti mora. Ljudima nije oduzeta samo zemlja, nego i imovina, pa cak i zlato. Nakon toga, SFRJ je nastavila sa tom zlocinackom praksom i nije vratila sve to, nego cak naprotiv, i onima kojima srpski "kralj" nije oduzeo imovinu, oduzela ju je SFRJ.
@wmosi Za razliku od Francuske, turski feudalci nisu imali nasljedna imanja već dobijali spahiluke za života zbog služenja u vojsci. I kada spahija umre njegova djeca budu deložirana.
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Sad mi trebamo traziti od Njemacke, Turske, Byzantie...bar 20-30 miliardi da se usput malo i izgradimo. Kad dobijemo sto nam pripada onda fino pozvati gospodina Fincija i posteno isplatiti covjeku zeljeni dug. Sabur g Finci, imamo te u vidu.
Tacno ali Yugoslaviji nakon Brionskih dogovora 1974 a ne BiH...indirektno gospodin Finci bi se trebao obratitii onima koji su dobili taj novac(700.000.00 DM).
U ratu ih je pljačkala nacistička Njemačka i NDH pa tražite od njihovih pravnih sljednika, tj. Njemačke i Hrvatske. Što se tiče Jugoslavije, pravni nasljednik je Srbija jer se BiH odcjepila. Nema osnova da se išta traži od BiH.
negdje procitah da je Finci rekao 3 milijarde pa sad povecao na 6.... od 14 000 jevreja koliko kazu da ih je bilou bosni ... koliko je onda srbija duzna koja je imala 34 000 jevreja? Sve u svemu 470 komentara i klix zaradi na Finciju
oooo Hitlere diži se evo opet su počeli
Pošto je i AustroUgarska bila posjednik Bosne, ja bi da ipak pored svih koji su bili i prošli ipak njima da ovo prepišemo i vratimo.
Pa ovoliko nisu tražili od Njemačke...
Zalite se manjem entitetu oni imaju ambasadu u Izraelu
jel ovaj lik Sejdić ili Finci ili oboje
Uh sace bit cike, vracaj poslovne prostore i stanove po carsijama posebno po Seheru. Lako je bilo govorit "vracat begovsku zemlju" sta sad???
Jevreji otimaju lukavo i ne vraćaju ništa što otmu, a nacisti su bili bagra jedna aljkava.
Sad vidim. Ustase oduzele a partizani nisu vratili. Ko bi reko a ja ucio da su svi pljackali osim partizana i da su samo oni bili posteni a i dan danas u zidovskim stanovima.
@matan, da partizani su streljali svoje kad uberu tuđu jabuku bez pitanja, 😉😉😉
@_ja_., jesu jesu kako kazu za jednu sljivu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne razumijem ko im je oduzeo imovinu od 41-45 fasisti ili antifasisti. Ako su fasisti zasto to nisu vratili antifasisti a ako su antifasisti u sto sumljam jer oni su bili posteni onda ova drzava.
kad Ameri vrate USA indijancima... znachi, nikad.
pricaju da imaju sve dokiumentovano šta im je "oteto", e sad još kad bi mogli dokumentovati kako su sve to stekli, to bi onda bilo baš ono pravo pošteno isto važi i za vjerske zajednice, jer niko tu nema nekog radnog staža papire na sunce, a ne par svjedoka
Njih treba zapalit a ne novac im davat mogu jedino popusit 6 milijardi kurceva nista drugo
yebise.ba