BiH
0

Jerko Ivanković-Lijanović i drugi: Ukinut pritvor osumnjičenim Sliškoviću i Šakoti

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane osumnjičenim Jozi Sliškoviću i Mirjani Šakota, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje 2. oktobra 2014. godine kojim je osumnjičenim ukinut pritvor i određene sljedeće mjere zabrane.

Sud je odbio prijedlog Tužilaštva da se osumnjičenim Jozi Sliškoviću i Mirjani Šakota izrekne mjera zabrane: privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Izrečene mjere zabrane će trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, odrediti će im se mjera pritvora.

Jerko Ivanković Lijanović, Slavo Ivanković Lijanović, Jozo Ivanković Lijanović, Milorad Bahilj, Jozo Slišković, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Željko Mikulić, Zdravko Ivanković i Draženko Kvesić su osumnjičeni za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona BiH (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja ili prevara iz člana 210. KZ BiH, neplaćanje poreza iz člana 211. KZ BiH i pranje novca iz člana 209. KZ BiH.