Nisu otkrivali detalje
0

Javni doček Nove 2012. godine i ovaj put na Trgu djece Sarajeva

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Javni doček Nove 2012. godine u organizaciji Grada Sarajeva i partnera i ove će godine donijeti sadržajan i zanimljiv program pod sloganom "Želim da ti kažem šta sanjam", uz novi popratni sadržaj - Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Predstavnici Uprave Grada Sarajeva ipak na današnjoj konferenciji za medije nisu otkrili detalje programa javnog dočeka Nove godine niti učesnike, naglašavajući da su pregovori još u toku.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Izvršnog odbora za doček Igor Kamočaji najavio je tek da će javni doček biti organiziran kao i prošle godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI centra od 21.00 do 02.30 sati te da će ga činiti dva dijela - centralni i dječiji.

"Gradonačelnik je formirao Izvršni odbor i već dva mjeseca intenzivno radimo na organizaciji centralnog dijela programa dočeka Nove godine, a uskoro ćemo utvrditi program i učesnike. Mogu reći da će sve generacije moći da uživaju", kazao je on.

Potvrdio je također da će okosnica dječijeg programa biti predstava "Veseli čas", koja će 24., 28. i 29. decembra biti izvedena na tri lokacije u Sarajevu.

Komentirajući slogan i idejno rješenje za doček Nove godine, art direktor ove manifestacije Almir Kurt ističe da je svima potrebno malo više snova te da time priča neće biti završena 1. januara, već će trajati cijelu iduću godinu.

Projekt menadžer Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić najavljuje da će ovaj program biti održan od 15. decembra ove do 15. januara iduće godine na "Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović". Ističe da će građani uživati u brojnim sadržajima, prvenstveno onom sajamskom u okviru kojeg će u drvenim kućicama na trgu biti ponuđeni raznovrsni proizvodi. Bit će tu i dječiji paviljon te Sarajevsko pivo Holiday pub, mjesto za kulturno-zabavne programe.

Najavljeno je i da će prvi put ove godine biti uspostavljena autobuska linija Sarajevo Jahorina, ali i one s Bjelašnicom i Igmanom.

Grad Sarajevo je za doček Nove godine izdvojio 80.000 KM, Kanton Sarajevo 20.000, Turistička zajednica KS 10.000 te četiri gradske općine po 10.000, osim Općine Stari Grad koja je rebalansom budžeta taj iznos smanjila na 5.000 KM.

Partneri manifestacije su Fondacija Sarajevo Navigator, Udruženje "Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija" te FIRMA projekt USAID-a.