Novi problemi nakon udara Sandyja
112

FOTO / Jaka sniježna oluja zaustavila saobraćaj, Njujorčani opet bez struje

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Područja poharana superolujom Sandy na američkoj istočnoj obali u srijedu po lokalnom vremenu pogodile su snaže sniježne padavine praćene kišom i olujnim vjetrom.

Vlasti u New Yorku i New Jerseyju su saopćile da je oko 60.000 domaćinstava ponovo ostalo bez struje. Pod normalnim okolnostima, ovakva oluja ne bi izazvala velike probleme, ali kako se područje još uvijek oporavlja od udara oluje Sandy, koja je ostavila desetke hiljada ljudi bez domova, stanovništvo je ponovno ugroženo.

Uoči oluje, zaustavljeni su svi javni radovi u New Jerseyju i New Yorku, neređena je nova evakuacija i otvoren veliki broj novih skloništa. U New Yorku je policija preko razglasa upozoravala stanovnike da napuste svoje domove, no mnogi su u strahu od još jedne pljačke, odlučili ostati u kućama.

Foto: AFP
Foto: AFP
Nova oluja donijela je nove probleme stanovništvu koje se tek počelo oporavljati od rušilačkog pohoda superoluje. Tri glavna aerodroma u tri države su zatvorena i otkazano je 1.300 letova, zaustavljen je prigradski saobraćaj, a većina putnih pravaca zakrčena.

Stanovnici u najteže pogođenim područjima Staten Islandu, Queensu i Brooklynu su usljed nestanka struje ostali bez grijanja.

Foto: AFP
Foto: AFP