BiH
0

Jadranka Lokmić-Misirača potpredsjednica VSTV-a BiH

FENA
Jadranka Lokmić-Misirača (lijevo)
Jadranka Lokmić-Misirača (lijevo)
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH) je na sjednici danas izabralo Jadranku Lokmić-Misiraču, tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na poziciju potpredsjednice VSTV-a BiH.

Izbor potpredsjednice VSTV-a BiH uslijedio je nakon što je Fadila Amidžić, 17. juna 2013. godine, podnijela ostavku na dužnost potpredsjednice VSTV-a BiH.

Jadranka Lokmić-Misirača je za člana VSTV-a BiH izabrana 1. oktobra 2012. godine od tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Za tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine imenovana je odlukom VSTV-a BiH 5. novembra 2003. godine, a za zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine imenovana je 28. februara 2005. godine.

Također, obavljala je dužnosti rukovodioca Odjela III u ovom tužilaštvu, a od 4. jula 2011. do 12. decembra 2012. godine bila je vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1980. godine, Lokmić-Misirača je radno iskustvo stekla u Općinskom tužilaštvu II u Sarajevu, gdje je obavila pripravnički staž, a nakon položenog pravosudnog ispita 1982. obavljala je poslove stručnog saradnika i zamjenika tužioca u Općinskom tužilaštvu II u Sarajevu sve do 2001. godine, kada je imenovana za zamjenika kantonalnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopćeno je iz VSTV-a BiH.