Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A gdje su te alge do sad bile ja sam rodjen na jablanickom toga nije bilo Zna se zbog cega je to cinkarnica u krugu igmana iz nje izlaze te kiseline.Zamisli apsurda predsjednik te komisije za okolis je direktoe te cinkarnice koja zagadjuje neretvu pa i jab.jezero.A neretva zna bit u hiljadu boja kad oni ispustaju te kiseline ili mozda i u neretvi cvijetaju alge treba pitat tog dir.cinkarnice koji je i predsjednik komisije za okolis.Bih je cudo od drzave
Cvjetanje algi = koristenje previse gnojiva. Kiselina ubija alge
Jablaničko jezero je velika otvorena septička jama
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve za Euro i Dolar prirodne ljepote se unistavaju, a nismo svjesni da sa tim postupkom i unistavamo sami sebe kroz prljavu hemisku tehnologiju .Nije u pitanju neznanje vec cista namjera i interes.
Nemamo mi industrije to ti je masovna neplanska gradnja sa septickim jamama, ogradili pristup jezeru nek uzivaju sad
Steta za nase lordove sto imaju dvorce na jezeru
Ne mogu svi biti lordovi a htjeli bi, recimo ti :’D
sram vas bilo vi masne ulje alge.
ja ne znam sta ekolizi hoce od jezera koje je vjestacko... hoce ekolosku struju, a hoce i da je sve tip top... sve sto imamo izvora, zatvoreno je jer se mora flasirati, a to u neretvi sto ima u proljece, nabuja zahvaljujuci okolnim planinama i snjegu, kojeg sve manje imamo... katastrofa je to sto ljudi ne vide druge stvari, a ja koliko znam, u jablanickom jezeru su alge uvijek bile!
Čitava Bosna je ekološka katastrofa.
Cudio bi se da balkanski olos moze nesto pozitivno napraviti, dok divlja gradnja cvate svaki tajkun i susa ima vikendicu uz jezero i sve odpadne vode direkt idu u isto to jezero tako je kad mafija vodi sve u dzavi koja lici na prciju..
Ovo jezero je napravljeno za hidroelektranu, a ne da bude prirodna ljepota.
Nedavno se četiri i pol tone nafte izlilo u J. jezero iz one cisterne i sad procvjetala nafta.
Mi nemamo pitke vode kao što ga ima npr. u Bajkalskom jezeru gdje je 20% pitke vode na planeti, ali imamo sigurno debelo iznad svkjetskog prosjeka. Hoćemo li uspjeti i to uništiti.
Naravno da je zagadjenje, ovi kao da su pali sa Marsa.
najjace su ove drzavne agencije za koje cujemo prvi put i ko oni nesto rade hahaha, para dobra i redovna...
oke sad kad ste nabrojali sve razloge kako se ovo dešava, vrijeme je da se ne uradi apsolutno ništa!
Niko ne reče da je urađena neka analiza sastojaka, sve trvrdnje na osnovu uočenog na terenu. Imal đe naka laboratorija da ispita sastojke?
fingira se ubistvo a ne nalaz vode..tako da...
Da radi se o ekološkoj katastrofi Svima poznato da su nam vode užasno zagađene