BiH
0

Izvršni direktori Bosnalijeka dobili prijeteće poruke

FENA
Bosnalijek
Bosnalijek
U Bosnalijek d.d. pristižu nove prijetnje. Izvršni direktor za kvalitet i regulativu Nermin Zubčević i izvršna direktorica za proizvodnju i razvoj Belma Abazović danas su oko osam sati dobili poruku prijetećeg sadržaja.

"Nermine, pogrešne poteze vučeš, razmisli dobro šta radiš, glave će te koštati, i tvoju porodicu isto“ i "Belma, budeš li i dalje pravila te poteze u Bosnalijeku koštat će te glave i tebe i tvoju porodicu, dobro razmisli šta i za koga radiš. I, razmisli isplati li ti se da ti porodica ispašta zbog tebe. Tebe ću pustiti da se sama ubiješ, a ja ću ti pobiti sve najmilije. Pozdrav“, sadržaj je prijetećih poruka, saopćeno je iz Bosnalijeka.

Iz ove kompanije podsjećaju da su u subotu prvi prijeteći pozivi upućeni v.d. direktoru Društva Nedimu Uzunoviću, direktorici sektora Odnosi s javnošću Zinaidi Babović i zaštitarskoj agenciji Bosnalijeka SAS Security.

Sva tri poziva su imala istu poruku: "Nastavite li sa svojim radom pobićemo vam porodice!“, navodi se u saopćenju.

Kako se dalje navodi, snažni pritisci s ciljem osporavanja Nedima Uzunovića za v.d. direktora Društva traju od dana njegovog dolaska na radno mjesto u Bosnalijek 1. jula.

Iz Bosnalijeka još jednom pozivaju sve zvanične institucije da se što hitnije uključe u rješavanje krize u ovoj kompaniji i da poduzmu sve neophodne mjere u cilju zaštite svih radnika Bosnalijeka.