Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oba entiteta stvorena genocidom, normalno je da se slazu.
\"saglasili su se da je potrebno nastaviti visestruku saradnju izmedju dviju zemalja, saradnja parlamenata izraela i RS , ovo je prosto nevjerovatno, RS je dobila status drzave kod ovoga tipa. znaju li \"strucnjaci\" u sarajevu kojega su judeonaci-islamofoba primli u zvanicnu posjetu, i koji im radi o glavi?
Ako neki linkovi ne budu funkcionisali, jos uvijek će te moći da nadjete orginalne tekstove koristeći Google. Ovi linkovi će vas odvesti do vijesti koje su objavile poznate informativne agencije iz cijelog svijeta a otvoriće i vrata svijeta znanja i informacija koje su do sada bile sakrivene od vas. Kad sam kompletirao ovaj rad, namjerno sam koristio što je moguće više vijesti od oficijalnih nacionalnih i internacionalnih agencija (CBS, ABC, NBC, CNN, FOX News, Washington Post, New York Times, Time, Newsweek, Jerusalem Post, Ha\'Aretz (Israel), PBS, BBC, London Telegraph, etc., kao i nekih od lokalnih americkih novina i televizijskih stanica.) Nisam htio da dopustim onima koji prate zvanične medije da me optuže kako sam koristio “dubiozne” izvore informisanja. http://www.scribd.com/doc/20 9659/Dr-Albert-D-Pastore-udn ije-od-fantazijesve-o-napadu -na-Svetski-Trgovinski-Centar
Knjiga „Cudnije od Fantazije“ Autora; Dr. Albert D. Pastore Phd. INTERNET VERZIJA On pise ; Svaka informacija na koju ćete naići u ovom naučnom radu može se veoma lako verificirati. Ovaj dokument predstavlja 12 mjeseci pažljivog i mukotrpnog istraživanja, detaljnih analiza, verifikacije izvora i logičke dedukcije. Svaki događaj i navod predstavljen ovdje, stopostotno je tačan. Tu je navedeno I preko 250 fusnota i ja bih želio da vas ohrabrim da ih sami istražite i verifikujete. Ova Internet verzija dokumenta omogučiti će vam da brzo provjerite svaku od referenci koje su navedene na kraju dokumenta, tako sto ćete jednostavno kliknuti na link. Ostale reference možete jednostavno potražiti preko Google.com. ili Yahoo vebsajta. Zbog veoma dobro organizovanih napora da se zataškaju ovi podaci, neki od linkova misteriozno iščezavaju čak i ovog momenta kad pričam o tome. Na sreću, mnogi vebsajtovi su već pokupili dobar dio tih informacija i tako ih zaštitili od cenzure.
Hrvatska, Crna Gora i Kosovo također su uključene u izraelske napore da poboljšaju svoje odnose sa zemljama na Balkanu. Visokopozicionirani izraelski dužnosnici ove i prošle godine posjetili su većinu zemalja u regiji. Ti su posjeti bili puno češći nego u prethodnim razdobljima.
Postaje li Balkan novi poligon za političku, ali i vojnu ekspanziju Izraela, pita se Hajrudin Somun, urednik najprodavanijih turskih novina na engleskom jeziku Today Zaman. Bugarski premijer Bojko Borisov također je u januaru posjetio Izrael i sa izraelskim predsjednikom Shimonom Peresom potpisao sporazum o vojnoj saradnji i spomenuo mogućnost da Bugarska izraelskim vojnim avionima dopusti korištenje bugarskih vojnih baza za vojne vježbe.Odnosi Izraela i Srbije izuzetno su dobri. Igor Primoratz, profesor na Hebrejskom univerzitetu u Jeruzalemu, rekao je u svojoj analizi da je Izrael imao drugačiji stav od većine zemalja o srpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. \"Jasno je da je izraelski stav prosrpski\", zaključio je profesor.
Istovremeno, ured premijera je kazao kako je riječ o previdu nastalom zbog tehničkih problema. Za ovakvu situaciju mogao bi biti odgovoran tvrdi pristup Liebermana prema Palestincima i izraelskim Arapima, što ga je učinilo nepopularnim u očima svjetske javnosti, a tome u prilog ide i činjenica da su u bliskoj prošlosti drugi ministri umjesto njega odlazili na diplomatske sastanke. Petra KOSTANJŠAK petra. kostanjsak@ vjesnik. hr
Izraelski ministar trgovine Benjamin Ben-Eliezer održao je tajni sastanak sa turskim ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom. Ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman nije bio upoznati s ovim tajnim razgovorima sve dok to nisu otkrili mediji, pa je potom optužio Netanyahua da potkopava njegov autoritet. »Ministarstvo vanjskih poslova s velikom ozbiljnošću gleda na činjenicu da se ovo sve odvijalo bez znanja ministarstva vanjskih poslova «, kazao je Lieberman u priopćenju, a takvo je ponašanje nazvao povredom normi ponašanja i teškim udarcem povjerenju između njegova ministarstva i premijera.
Lieberman se susreo s malteškim kolegom Toniom Borgom kojem je rekao da je Izrael pokrenuo istragu u vezi s travanjskom pucnjavom u Gazi u kojoj je ranjena jedna malteška državljanka. \"Izrael žali zbog situacija u kojima stradavaju civili\", rekao je. (H)
Citat-Gazi nema humanitarne krize. U Gazi ima skupih restorana koji su uvijek puni. Ima i ljudi s iPhoneom. Izraelska blokada služi samo za sprečavanje ulaska oružja na taj palestinski teritorij\", tim je riječima izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman na Malti opravdao trogodišnju blokadu pojasa Gaze. Moguće je da je argumente o skupim restoranima i mobitelima u Gazi odlučio podijeliti s javnosti zbunjen zbog prosvjednika ispred malteške vlade koji su imali veliku palestinsku zastavu i vikali mu da je t. erorist.
ove jevreje smatrate hazare srbe smatrate turcima a jedino necete da kazete da ste vi narod koji u pola veka tri imena izmenio,a u stolecu ko zna koliko! eee muslimani bosne steta!
jesu ali nisu ovi Hazari
sta vas tangira palestina,ako ste vec kako kazete evropski muslimani. jesu li jevreji ziveli pre tu,jesu pa sta je problem! to je isto kao sto i vi imate zelju i pretenzije da kazete da je vasa bijeljina,banjaluka,trebinje,srbinje,prijedor,doboj. tako i jevreji smatraju palestinu i jerusalim svojim!
Premijer Ehud Olmert i predsjednik Shimon Peres odmah se ispričao Egiptu i Lieberman ih je optužio da njih dvojica djeluju kao \"zlostavljane žena\".U srpnju 2003 god. reagirajući na obavezu koju Ariel Sharon obecao u SAD gdje je pomilovanje može dati oko 350 palestinskih zatvorenika, uključujući članove Hamasa i Islamskog džihada , Lieberman je odbio sudjelovati u svezi odbora i rekao: \"Bicei bolje da se oni utope u Mrtvom moru , ako je moguće, jer to je najniža točka na svijetu .\"
Godine 1998 izvještaj navodi da je Lieberman predložio bombardovanje Aswan Dam u znak odmazde za egipatsku podršku Jasera Arafata . Godine 2001 vijest da je rekao skupini veleposlanika iz bivšeg Sovjetskog Saveza da ako, Egipat i Izrael bili su uvijek protivnici vojno opet, da bi Izrael mogao da bombaduje Aswan Dam.Lieberman je postavio pitanje i rekao: \"Mubarak nikad nije pristao doći ovdje kao predsjednik. On želi razgovarati s nama? neka dođe ovdje. On ne želi razgovarati s nama? On može ići u pakao. \"
Zar ne treba znati lice onoga ko ljudima radi o glavi i cini im nepravde.
Nakon izraelskih izbora 2009 god., Lieberman je rekao da se predomislio u posljednjih nekoliko godina i odlučio podržati formiranje palestinske države.Velik broj masovnih medija izvora unutar i izvan Izraela stranke Yisrael Beiteinu i Lieberman smatraju kao desnog orijentisanog ili ultra- nacionalistom . Drugi ga smatraju predstavnikom desnog krila ili populistom.Ahmad tibi , čelnik Arapske stranke Ta\'al i jedno vrijeme savjetnik Jasera Arafata snažno se usprotivio Liebermanovom ministarskom imenovanju, opisavši ga kao \" rasistitom i fašistom. «Zbog njegovih izjava.