Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bolje da ste pare dali u izgradnju zatvora pa kad se napravi odma se uselite u njega....
Joj jarane vidio sam one kocke u B fazi što su neke godine mijenjane. Sve polomljene kao da su tenkovi prošli od ulaza prema nikad izgrađenoj pijaci.Onuda ne da nemože auto nego nemogu normalno hodati ni pješaci. A što je najcrnje one kocke što su rađene 30 godina ranije su u boljem stanju nego nove. Oćito je da neko na ovim kockama ili pločama dobro hajruje. Svake dvije godine se postavljaju nove. Inaće imam osjećaj da je B faza isključena iz općine Novi Grad. Mjesna zajednica kao i da ne postoji. Oglasi na staklenim pločama su postavljeni zadnji put kad i ploće koje su stanovnike koštale 40 000 maraka.
u b fazi (oko nezavrsene pijace) svaki dan dolaze chobani podizu shatore ispred zgrada i prodaju sir ,povrce i sta znam vec....ciganijada izadjesh ispred haustora shatori oko zgrade kao da je vaser svaki dan i to je normalno u n gradu:( mislim ovako ruglo ni u ratu nije bilo, danke opcina n grad
U dvorani ćemo da rolamo :D
U naselju u kojem je 90% nelegalno izgrađenih objekata osim infrastrukture i besplatne legalizacije sada građani ostalih naselja trebaju snositi i troškove izgradnje sportskog centra. Kada prorade klizišta moraćemo im davati i zamjenske stanove ili ulagati u skupe podzide i drenaže.Iako su prošli svi mogući rokovi za legalizaciju u općini još uvijek primaju zahtjeve i proturaju raznorazne štale kao stambene objekte te vrše dopune dogradnji i nove legalizacije.
nek zivi ljubav nek se budi dan neka svko dijete mtzi glavni grad. SAVEZ NAPOLJE
sarajevska bagro ima i drugih gradova osim sarajeva. pravite sto dvorana, a sto djeca u drugim gradovima bih jos se igraju u blatu to nas nije briga. bitno je da se male sarajlijice igraju i za im se mu.uda ne nahlade.
Ma općina Novi Grad više nezna šta će sa para pa sve ulaže u promašene investicije.Na području kantona najnezaposlenija općina i socijalno najugroženija.Dok penzioneri rove po kontejnerima, dok umiru i leže po tri godine mrtvi u stanovima a da to niko nezna, dok 50% stanovništva nije osigurano zdravstveno i obija prag socijalne službe u Švrakinom načelnik se voli rekreirati pa pravi bazene i sportske dvorane.Dok su igrališta u sklopu škola svakodnevno prazna i neiskorištena. Možda je razlog za izgradnju i taj što su zaposlenici u općini pretežno iz tog kraja pa samo ulažu u svoja naselja dok su ostala zapuštena i neugledna. Opanak je ušao u zgradu općine i sada nema povratka.
Izgradnja tubing staze na mojmilu 246 000 km neki dan opcina n grad izdvojila.tu istu stazu su bili napravili i prije par godina i nista istruhla u jarku kao sto ce i ova ,samo hapaju lovu kroz gradjevinske radove bili opravdani ili ne.usput izgradnja pijace na alpasinu pocela prije 2 godine i ostala nedovrsena. vec 3 godine stubovi koji stite pjesacku zonu u bfazi polomljeni,shahtovi fale na svakom koraku...
Izgleda da u ovom zivotu necu cuti da je neka fabrika u planu, da se gradi ili da je izgradjena u ovoj jadnoj BiH!?
Bilo kakvo sportsko ili kuluturno ulaganje u ovom djelu grada je pozitivno, oni koji zive tamo (pogotovo djeca) znat ce iskorisiti ovo. Mene cudi sto nema vise sportskih terena (ne moraju biti dvorane) na tako velikoj povrsini grada i sa toliko velikim natalitetom. Pored nekoliko osnovnih skola, tri dzamije i jedna crkva, nema nikakvih drugih \"kulturnih\" institucija. Sto se tice kanalizacije, to je druga prica (tuzna prica)... Zivio Buca City.
Jarane da si ti meni ziv i zdrav zivim kod zeljinog stadiona i bio sam i u buca potoku i na dobrinji,a i na mojmilu. sale na dobrinji i mojmilu jedva kraj s krajem sastavljaju - raspitaj se malo, pa ne kontam bas sto ovo opcina gradi. cemu? za sport ionako nemamo kifle - zasto se napr. konkretno u buca potoku puno bitnije stvari ne rjesavaju napr. katastrofalna situacija sa ilegalno izgradjenim objektima, uzasni putevi, kanalizacija u najmanju ruku neadekvatna itd. itd. itd. a ovako otvorit ce jos jednu dvoranu koja ce zjapiti prazna i sisat pare iste te opcine i gradjana koji svoje poreze uredno placaju. dosta ba vise! u novom sarajevu opstina pravi salu i trosi 8 miliona km pored stadiona koji ce svojom skorom obnovom zapravo biti direktna konkurencija toj istoj sali. w
HVALA BOGU DA SE NEŠTO EDUKATIVNO OTVARA
Jesili ti ikad bio u Sarajevu i znas li ti gdje je Dobrinja, a gdje Buca Potok?? fakat ne razumijem gl.upa.ne koji pricaju, a neznaju sta pricaju. Ako nemas nikakav dokaz poklopi se i suti.. jer pametniji si kad sutis... Pozdravljam odluku opcine i svaka im cast za ovo... jos jedna pozitivna vijest.
http://www.facebook.com/event.php?eid=187734871271521 HAJMO IH RUSIT!!!!!!!!!