BiH
22

Izetbegović: Pozicije kadrovima SDA nije dao SDP nego narod

FENA
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo organizirao je jučer tribinu na kojoj je o aktuelnoj političkoj situaciji, kroz odgovore na pitanja prisutnih, govorio predsjedavajući Predsjedništva BiH i član Predsjedništva SDA Bakir Izetbegović.

On je naglasio da će se SDA uvijek zalagati za poboljšanje situacije u svim sferama života, iako nekima odgovara održavanje statusa quo i proizvođenje političkih kriza.

Izetbegović je potcrtao da je trud i angažman svih SDA kadrova, zastupnika i ministara svijetla tačaka u današnjem političkom stanju te da sami neće otići sa svojih pozicija koje im zasigurno nije dao SDP, nego su one proizašle iz volje naroda.

Posebno je naglasio da će SDA i u budućnosti braniti interese države BiH i njenog naroda, Bošnjaka, na prvom mjestu, te da neće dozvoliti da narod predstavljaju osobe koje nisu njeni autentični predstavnici i da SDA nikada neće dozvoliti podjelu zemlje, treći entitet, rušenje državnih institucija niti nezakonitu rasprodaju državnih kompanija i prirodnih resursa.

U odgovorima na brojna pitanja Izetbegović je naglasio da sve pozitivne pomake i promjene može učiniti jedino SDA "koja se vratila svojim idealima i koja je postala gravitaciono polje za sve patriote u BiH", saopćeno je iz SDA.