BiH
135

Izetbegović: Postoji interes za ulazak SBB-a u vlast, ponuda Radončića je široka i galantna

Piše: E. S. H.
Bakir Izetbegović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA) je nakon danas održanog sastanka sa predsjednikom Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem izjavio da sve vodi ka ulasku SBB-a u vlast na federalnom nivou.

Izetbegović je kazao da to mogu potvrditi samo stranački organi, ali da po njegovoj procjeni stvari idu u tom smjeru.

"Postoji dobra volja i interes jer je to dobro za BiH i za Bošnjake. Želimo da prestane konflikt i da počne saradnja, da napravimo snažan motor za narednih možda i sedam godina", kazao je Izetbegović.

Napomenuo je da će i u narednom periodu imati stranačke sastanke, te da je SBB u potpunosti spreman da podrži vlast.

"Ponuda SBB-a i Radončića je široka i galantna. Oni su spremni da podrže vlast i već to rade. Spremni su da podržavaju i ovu krnju Vladu. Po meni to nije konačno rješenje, rješenje je da se napravi koherentna Vlada, monolitna vlast koja bi nosila odgovornost, ali ne sa tribina nego zajednički u političkoj areni da iznesemo naredne tri, a možda i sedam godina", poručio je Bakir Izetbegović.

Podsjetio je da se susretao i sa Željkom Komšićem prije razgovora sa Radončićem.

"DF je bio spreman vratiti se u vlast pod uslovom da Sud proglasi uredbu koju je donijela Vlada FBiH nevažećom, odnosno da pokaže da je DF po tom pitanju upravu. Međutim, mi još nemamo nikakvu presudu", kazao je novinarima ispred Predsjedništva BiH lider SDA.

Na kraju je rekao da je Radončić tokom današnjeg sastanka insistirao na efikasnijoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije te da su razgovarali i o provođenju Reformske agende.