BiH
265

Izetbegović: Na posljednjim izborima SDA je osvojila najveći broj glasova u 21. vijeku

Piše: I. P.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Bakir Izetbegović je prije današnje sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) kazao da je ta stranka na posljednjim izborima osvojila najviše glasova od početka 21. vijeka.

Na konstataciju novinara da postoje negodovanja unutar partije, Izetbegović je kazao da su na posljednjim izborima zabilježili veliki uspjeh SDA.

"Nismo nikad u 21. vijeku dobili više glasova nego na ovim posljednjim izborima, SDA je postigla maksimum", rekao je Izetbegović koji se osvrnuo na situaciju u Srebrenici još jednom rekavši kako neće prihvatiti rezultate lokalnih izbora u općini.

Naglasio je kako SDA neće prihvatiti rezultate izbora u Srebrenici.

"Mi nećemo prihvatiti rezultate u Srebrenici. Da uđu specijalci, da ugase videonadzor, da se satima ništa ne zna i da Grujičić dobije 1.000 glasova više nego cijeli srpski blok...to su kršenja izbornog zakona i stajat ćemo uz Durakovićevu žalbu", kazao je Izetbegović.

Što se tiče utjecaja izbora na trenutno stanje koalicija u BiH i Federaciji BiH, Izetbegović je priznao da je došlo do poremećaja, uključujući Stolac.

"Izbori su rasklimali koaliciju jače nego što smo planirali jer smo znali da će se to desiti. Ipak, mi ćemo to sanirati jer ne vidim da se to može drugačije složiti nego kako je sada. Stvari ne idu loše, stvari idu u pravom smjeru i treba ići brže", kazao je predsjednik SDA.

On je rekao da Stranka demokratske akcije prihvata sve partnere koji prihvataju BiH i koji ne prijete otcjepljenjem.

"Savez za promjene je taj partner i sa njima ćemo ostati do kraja jer mi ne počinjemo nešto da bismo to napola rasturali. U federalnoj koaliciji bit će nekih sitnih nervoza, ali ona nije napravljena da se pobijedi na lokalnim izborima – formirana je radi bitnijih stvari i siguran sam da će ostati. Bit će primjedbi, bit će promjena i ja sam, sve u svemu, zadovoljan", objasnio je Izetbegović.