Ruglo na ulicama gradova
66

Izbori donose jednu lijepu stvar - kraj plakatiranja

Piše: A. K.
(Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Da li su vam se kandidati za načelnike i općinska vijeća počeli pojavljivati u snovima? Da li dok šetate gradom u pozadini čujete pjesmu Ede Maajke "Prikaze"? Osjećate li se kao da ste u Velikom bratu, okruženi hiljadama očiju uprtih u vas? S razlogom, danima ste bombardovani predizbornim plakatima s bandera, panoa, stubova, ograda, trafo-stanica i čega sve ne.

U fotogaleriji možete pogledati samo dio širokog spektra plakata kojima je doslovno oblijepljen svaki grad u našoj zemlji. Kandidati nisu žalili ni novca ni vremena da se bjesomučno bore s konkurencijom za svaki pedalj površine pogodne za plakatiranje. Ako ste negdje vidjeli plakate s jednim kandidatom, u tili čas su se tu pojavili plakati nekog drugog i tako dok se boje ne rastope.

Zakon? Kandidati su jasno pokazali da ih poštivanje zakona ne zanima pa su javno dobro, iako je to zabranjeno, koristili za objavljivanje poziva na glasanje. Nadamo se da će bahatost političara i "wanna be" političara iskoristiti nadležne inspekcije za punjenje budžeta visokim kaznama.

Ipak, poslije kiše dođe sunce, pa će tako predizborna šutnja označiti kraj predizbornih kampanja i slobodu stubovima i reklamnim panoima. Još da je natjerati kandidate da ih uklone nakon 7. oktobra, sreći ne bi bilo kraja.