Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oni ti ga puse Suade,Suade,Suadeeeeeee!
Pušimo ga svi mi odavno.
njemci spremaju zalihe trebali bi i mi poceti :)
Ko bi ratovao? Budale?
@NinoBelovSRB ovdje budala i drva nece nikad faliti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
nama je jedini spas da nam Allah milostivi pomogne i naša braca turci i arapi i da ocistimo nasu lijepu BOSNU od ovih gamadi iz sumske republike !!!
Vidi to sa Erdoganom kojem trenutno samo cipelice vire iz Putinove guze...
odmah ga smeniti kao i svakog ko se protivi referendumu u Srpskoj...referendum ide i to vise niko ne moze da spreci pa cak ni predsednik Mile jer je po ustavu RS-a i zakonu duzan da potpise svaku odluku koju donese narodna skupstina Srpske republike.
Huehuehuehue
Da da dodam nije ovo politicko pitanje nego zakonsko. A referendum je nelegalan pa zato treba svakog ko nesto oko toga raducka pohapsiti
Ode Suad u mornare, sad če ga Bošnje niz vodu pustiti po ustaljenoj minder politici u kojoj uvjek velika riba pojede malu, a svrha velikog i imaginarnog cilja jača je od svake istine.
Bosanci su JEDINI u cijelom osmanskom carstvu dobili "Odžakli timar", nasljedno pravo da zemlju u slučaju pogibije ili smrti ratnika naslijedi njegov sin, brat ili otac, pa tek ako nemadne nikoga od njih, onda se zemlja vraćala u vakuf na ponovnu podjelu. Jedan od razloga za ustanak Husejn-kapetana Gradaščevića bio je i najava ukidanja ovog prava od strane Porte, pored ukidanja kapetanija i uvođenja nizama (stajaće vojske). Dajte činjenice, nemojte prosipati guslarske mitove!
Za to nisam znao ali je to pravo bilo samo za stanovnike islamske veroispovesti jer ostali nisu imali pravo na svojinu. Da li je tako?
ne znam... od mene još niko nije ništa tražio, a ako bude javiću vam na vrijeme...
Za ove što misle da su popili svu pamet svijeta evo odgovor! Umjesto guslarske mitologije evo činjica: U Bosni su po dolasku Turaka živjeli Bosanci, po vatikanskim željama katolici, a u stvarnosti sljedbenici crkve bosanske. Koliko je ona bila katolička najbolje govori činjenica da je bosanski nadbiskup stolovao u Đakovu! Što se tiče podjele zemlje, NIKO nije dobio zemlju za prelazak na Islam, već se zemlja dijelila na osnovu učešća u ratovima! Zbog izuzetne ratne vještine i požrtvovanja,
@Mirso.B A za koga ratovahu ti ratnici iz Bosne rekti ti sad? Za Sultana silnoga, za carevinu ili za svoju zadnjicu, ili more bit' za Bosnu Veliku? Kome su ti ratnici danak davali i od koga su danak uzimali, rekti sad. I za vakta Bizantskog, i za vakta Osmanskog, i za vakta Austro-Ugarskog, bijaše da su Bosanci uvijek bolje pazili samo svoje zadnjice individualno i zadnjice gospodara svojih zakidajuć' i Bosnu i bosansku raju, a samim tim i sami sebe. Eto otud' propast Bosne Plemenite.
Dakle, dokle je vazala, Bosna, a samim tim i Hercegovina prodihat' neće........ .........................................................živi bili pa vidjeli.............................................. ;-)
U vrijeme kad se sve to dešavalo, nije postojala nacija u današnjem smislu. Znači da su iz Srbije i došli neki pravoslavci (a nisu), oni nisu bili Srbi, jer tada nije postojala nacija, ona nastaje tek nakon francuske buržoaske revolucije 1789.godine, nekih 250 godina kasnije! Na kraju, ako im bilo šta nije jasno, neka se bosanski Vlasi, pardon "Srbi", pogledaju u ogledalo i neka sami procijene koliko su oni potomci Južnih Slovena? Sloveni su plavi (ko Rusi), a Srbi? Rodbina sa Turcima!
Zaboravili ste da trazite i kose oči gospodine Mrso. I to je neki pokazatelj valjda. Mislim ako se vec porede Srbi sa Rusima disu Srbima kose oči. xaxaxax
@Danka Jel' to misliš na Kineze možda? Ili na Mongole, čiju su zemlju Rusi okupirali, kao i zemlju Tatara i cijeli Kavkaz. Govorimo o slovenskim narodima, a to su Rusi, Poljaci, Česi, Slovaci i Južni Sloveni sa prostora bivše Jugoslavije. Kakve kose oči kakvi bakrači?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
SAMO IZLASKOM NA IZBORE SPRJEČAVATE IZBORNE KRAĐE U VAŠE IME: http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=28121 Svi koji su na vlasti na nju su došli na isti načuin izbornom krađom !
Kugu je u Bosnu donijela turska vojska po povratku sa osvajanja na području današnje Krbave i Like. Vlasi kmetovi, koje su Turci doveli, prvobitno su bili raspoređeni na planinama oko Sarajeva i Travnika. Ove planine se redom zovu Romanija (Rumunija) i Cincar, oko Sarajeva i Vlašić, kod Travnika. Historija je zabilježila ovaj događaj, a seoba Srba iz Srbije, koja bi objasnila postojanje "bosanskih Srba", ne postoji. Nema je. Nikad je nije ni bilo.
@Zilot I ti ga napriča. Kakva Semberija, kakva istočna Bosna, hajvanu? Kakvi Srbi? Daj navedi odakle su došli, ko ih je doveo? Na prostorima današnje Tuzle, koja se tada zvala Soli, u 13.vijeku do nogu je poražen ugarski kralj Ludovik! Car Dušan napao na Bosnu 1350.godine i poražen do nogu, vraćen preko Drine i to je jedini zabilježen napad srednjovjekovne Srbije na Bosnu. Nakon Dušanove smrti, sin Uroš, izgubio je cijelo carstvo, sve se raspalo, a Srbijom je vladao Tvrtko sa knezom Lazarom!
@Mirso.B ode profesor ZIlot....A on je bas ekspert za istoriju hahhah a oplakah...
PRIKAŽI ODGOVORE (67)
Hajmo malo historije. Otkud Srbi u Bosni? Došli iz Srbije. Tačno. Ali to je nekih 10% stanovništva i to nisu pravoslavci, već su muslimani, Sandžaklije, koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, što u krajnjoj liniji i jesu, jer je Sandžak 500 godina (prema pisanim dokumentima) dio Bosne. A otkud u Bosni pravoslavci, što ih prozvaše Srbima? E njih 300.000 dovedoše Turci u prvoj polovini 16.vijeka iz pokrajine Vlaška (danas Rumunija), da zamijene radnu snagu koju je pomorila kuga. Nastavlja se.
ko naseli sultanove muhadžire i kad mazlume ? kome je sultan poklanjao zemlju kao nagradu za poturčavanje i čiju je oteo prije toga ? odakle ti dođoše predsjednik i rahmetli babo mu ?
Bravo (h)istoričaru, takvi kao ti i Bakir su sjajni saradnici na odvajanju RS iz BiH!
Smrdska posla, kontaju jos uvijek juga pa mogu da nesto pametuju ko kad i sta smije da kaze. E Manjino vama prethodi pravo dug put prilagodjavanja.
Postoji samo jedno pitanje:"Ako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku, kojom je proslava dana manjeg (č)etniteta neustavna, kakav referendum, kakve "republičke komisije", kakve skupštine i gluposti, USTAV SE MOŽE MIJENJATI SAMO KROZ PARLAMENTARNU PROCEDURU. TAČKA. REFERENDUMI, ODLUKE O NEPOŠTOVANJU SUDA, MOGU SAMO NAUDITI ONIMA KOJI IH ĆORAVO NASTOJE PROVESTI.
Ako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio 90 odluka koje nisu provede, a odluka o Danu Republike Srpske 91, kojom logikom bi se ta odluka trebala riješavati prije ostalih?
Mirso.B Jaro moj tesko je to objasniti magarcima.
Samo pravnim sredstvima protiv genocidne vlahadije!