BiH
0

Iz pritvora pušteno 11 osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja u željeznicama RS

FENA
Posebno vijeće Vrhovnog suda Republike Srpske (RS) pustilo je iz pritvora 11 osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u predmetu "Željeznice RS", saopćeno je iz Vrhovnog suda RS-a.

Vrhovni sud je jučer uvažio žalbe advokata odbrane koje su se odnosile na produženje pritvora i preinačio rješenje Posebnog odeljenja banjalučkog Okružnog suda.

Pritvor je ukinut Sretenu Telebaku, bivšem generalnom direktoru ŽRS, Borki Trkulja, bivšem predsjedniku Upravnog odbora ŽRS, te bivšim članovima tog odbora Momčilu Vračaru, Cvijanu Filipoviću, Branislavu Careviću, Milovanu Kovačeviću, Srećku Šaranu, trenutno zaposlenom u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH, Branku Petkoviću i Zoranu Pušcu, trenutno zaposlenom u Skupštini općine Prijedor.

Pritvor je ukinut i Goranu Kuniću, nekadašnjem šefu Odjela za prostorno uređenje u prijedorskoj općinskoj upravi, i Radenku Banoviću zaposlenom u prijedorskoj područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinskopravne poslove.

Svi oni uhapšeni su 18. juna po nalogu Specijalnog tužilaštva RS-a koje ih tereti za nezakonito poslovanje i zloupotrebu službenih ovlaštenja.