BiH
0

Iz Cazina prema Srebrenici kreće 20 biciklista i 50 planinara

FENA
Cazin
Cazin
Početkom iduće sedmice prema Srebrenici će krenuti i cazinski biciklisti i planinari.

Radi se o učesnicima tradicionalnog biciklističkog maratona “Da se ne zaboravi” , odnosno planinarskog pohoda „Marš mira“.

Cilj je isti - prisustvovati komemorativnom skupu 11. jula u Srebrenici i odati počast žrtvama genocida.

"U toku su posljednje pripreme, krećemo u pet sati ujutro u utorak, 8. jula prema Bihaću gdje je okupljanje učesnika biciklističkog maratona Bihać-Srebrenica, a potom svi zajedno krećemo prema Srebrenici", kaže Samir Japić, predsjednik Biciklističkog kluba “Cazin”.

I ove godine u maratonu učestvuje Suljo Keranović, Cazinjanin koji je prošle godine izazvao divljenje svih učesnika i šire javnosti nakon uspješnog učešća u maratonu, koji je kazao "nemam ruku, ali to što sam invalid ne sprječava me da učestvujem u maratonu".

U ponedjeljak, 7.jula, na tradicionalni pohod „Marš mira“ krenut će i cazinski planinari.

U toku su završne pripreme za ovaj pohod, kako je vođa pohoda, Enes Beganović kazao, prijavljeno je oko pedeset planinara i vrše se posljednje pripreme.

Jedinstvena poruka i biciklističkog maratona i planinarskog pohoda je „Da se ne zaboravi i ne ponovi !“ Ponosno je nose svi Cazinjani koji će prisustvovati ovogodišnjem komemorativnom skupu u Srebrenici, prenosi Radio Cazin.