Komentari (159)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka vam čast g. Tomaševiću. Pokazali ste vjerodostojnost i ozbiljnost, prije svega.
Ma hajde molim te, kardinal je PRETJERAO, eto da kazem kao katolik. Predstava je javna, svjetovna stvar, svatko ima izbor da pogleda ili ne, umjetnicka sloboda mora postojati pa da se kardinal na glavu postavi. Necuveno je da je pokusao zabraniti predstavu, mislim ok u svojoj organiziciji i crkvama radi sta i kako hoces, tu si na svom i zakon, ali brate nemas pravo javne manifestacije zabranjivati taman da ne znam sta prikazuju...
Slazem se .
Odlicna ideja izvlacenje zastave iz vagine. Bravo.
Zašto ovi " kardinali" ne kritikuju i osuđuju one koji vrijeđaju Islam i poslanika,zato što dvolična politika istih podržava prećutno ove napade a i pokušaje dijeljenja Države BiH.
Ah ti opresivni katolici
Ko o cemu, kurva o postenju!
A sta ima kardinal sa predstavom? I vi svakog petka i nedelje odrzavate mise i dzume i pozivate narod na mrznju pa se niko ne buni.
kada pocinje lov na vjestice da se pripremim , jer vidim da se vracamo u srednji vijek
Pa nema vece "predstave" i ublehe od Medjugorja, pa se niko ne zali na to. A posebno ne Poreska uprava. Joj cime se vjerski lideri zamaraju, cizs krajst end meri. :D Mora da im je jako dosadno u zivotu. Legne u krevet navece posle ture taslacenja casnih sestara ili nekog djeckica i konta - cime sutra da prelomim dosadu?
prošlo je doba inkvizicije kad je crkva zabranjivala i određivala šta ko smije a šta ne smije. tako da ne laprdajte i zahvalite bogu što još uvijek postojite u 2016.
BIH se bori da postane slobodna zemlje. Umjetnost je nesto sto ne smije imat ni jedan gram viska ili manjka slobode jer svaki manjak slobode sprijecava kompletnu misao da se izlozi publici. Jednako tako svaki visak slobode pretvori umjetnicko djelo u njenu suprotnost i postane kic. Da li je slobodna scena visak ili moze bez nje ? Nisam gledao pa ne znam, ali smatram da se mora dopustit , jer moramo postat zreli , a to je moguce jedino ako nema zabrana.
Ne treba odmah po defaultu napadato onoga ko zabrani izvedbu odredjene predstave. Nekada se zaista prelazi granica dobrog ukusa.
@Zarathustra upravo tako!
Ukus i zabrana ne mogu biti u istoj recenici covjeka zdravog mozga 2016:e.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
pa zar iz vagine nismo svi izašli? šta je tu uvedljivo :D:D
Mantijasi su toliko nahapali da im je postalo dosadno, pa bi sad da se mijesaju i u kulturnu politiku. Mozda nekome smetaju paganski obredi u crkvama, i imao bi mnogo toga da kaze, ali ljudi sute. Ne idu u crkve i gotovo.
Njavise zla na svjetu je pocinjeno u ime religija i to je neosporna cinjenica.
Komunizam je ideologija , a ne religija.
@kje ...oboje su ideologija.
Najvise se krvi prosulo zbog religija i pod religiskim vodstom. Doticnima je problem kad se istina prikaze kakvim pozorisnim predstavama a nije ih sramota sta se danas radi u ime religije. Takodje ih nije sramota religiskog silovanja zdravog razuma ljudi.
Prosipanje krvi je sastavni dio evolucije. Prema tome suti i uzivaj !!
@kje kako nakaradno razmišljanje....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)