BiH
10

Ivanić posjetio Krupu na Uni

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić posjetio je opštinu Krupa na Uni i s načelnikom Gojkom Kličkovićem razgovarao o projektima čija bi realizacija omogućila održiv povratak u podgrmečki kraj, saopćeno je iz Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Kličković je informirao Ivanića o ključnim infrastrukturnim i komunikacijskim problemima stanovnika ove povratničke opštine, navedeno je u saopćenju.

Ivanić je naglasio cilj njegove posjete, pripremu grupe projekata kojim bi se komunikacijski povezale opštine Krupa na Uni i Sanski Most te stvorio čvrst oslonac za povratak Srba u Sanski Most i podgrmečki kraj.

Predsjedavajući Predsjedništva je ovom prilikom posjetio i spomen-školu "Branko Ćopić" u Hašanima, naglašavajući da je to rodno mjesto Branka Ćopića, jednog od simbola srpske kulture u BiH, kao i da se njegovom kraju mora posvetiti mnogo veća pažnja.

Ivanić se osvrnuo na projekat „Bašta sljezove boje“, rekavši da je projekt obaveza i zajedničkih institucija Bosne i Hercegovine.