Radi se na jačanju opozicije
11

Ivanić: PDP nije potpuno zadovoljan izbornim rezultatima

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Glavni odbor /GO/ Partije demokratskog progresa /PDP/ nije u potpunosti zadovoljan rezultatima koje je stranka ostvarila na proteklim lokalnim izborima, izjavio je lider PDP-a Mladen Ivanić.

On je istakao da su ostvareni izborni rezultati na nivou onih iz 2008. godine, navodeći da je to drugi ili treći najbolji rezultat od svih dosadašnjih izbora.

"Međutim, PDP je očekivao više na proteklim izborima i zato smo se dogovorili o koncepciji nastupa u periodu do narednih opštih izbora koja će podrazumijevati tri ključne politike - ekonomija, socijalna pitanja i borba protiv kriminala i korupcije", rekao je Ivanić danas novinarima u Banjoj Luci nakon sjednice GO PDP-a.

Ivanić je naveo da je danas na sjednici Glavnog odbora bilo govora i o zajedničkom nastupu partija iz opozicije, ističući da je PDP spreman iću u tom pravcu i razgovarati sa ostalim opozicionim strankama, za šta je uvjeren da će se na kraju postići dogovor.

On je ocijenio da u BiH nema političke volje da se ide u obračun sa kriminalom i korupcijom, kao ni spremnosti pravosudnih institucija da se time bave.

Glavni odbor PDP-a je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci, osim izbornih rezultata, razmatrao i donošenje određenih mjera i aktivnosti za naredni period s ciljem boljeg rada unutar partije.