BiH
6

Ivanić odgovorio Dodiku: Beograd nikada neću koristiti za naše unutrašnje političke sukobe

Piše: J. H.
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Klix.ba)
Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, prokomentarisao je danas u Beogradu optužbe Milorada Dodika da vodi "izdajničku i politiku koja nije u skladu sa interesima Republike Srpske".

"Znate Dodika, on je čovjek koji ima osebujan stil političke komunikacije. Mi smo u srpskoj prijestolnici i ja sam srpski član Predsjedništva BiH i mislim da ovo nije mjesto gdje Srbi iz Republike Srpske trebaju voditi političku bitku. Mi ovdje trebamo biti dio saradnje tako da to više govori o njemu (Dodiku op. a.) nego o meni. Kao član Predsjedništva BiH ću čuvati interese srpskog naroda, ali ne mislim da to čuvanje interesa podrazumijeva potrebu da svaki dan budem u sukobu", kazao je Ivanić.

On je dodao da su i interes srpskog naroda stabilni i normalni uslovi zajedno sa druga dva naroda.

"Mi smo suštinske stvari u BiH manje-više definisali. Moje je mišljenje da jedna stabilna BiH u kojoj je Republika Srpska sastavni dio jeste u interesu srpskog naroda. Beograd nikada neću koristi za naše unutrašnje političke sukobe", poručio je Ivanić u Beogradu gdje je danas održan sastanak članova Predsjedništva BiH sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.