BiH
177

Ivan Ivanović uputio izvinjenje svim građanima Bosne i Hercegovine

Klix.ba
Srbijanski voditelj Ivan Ivanović se u svojoj emisiji izvinio građanima Bosne i Hercegovine koje je uvrijedila njegova nedavna "šala" u vezi Plavih šljemova u Bosni i Hercegovini.

Ivanović je kazao kako je njegova šala dobila smisao i konotaciju koja njemu nije bila ni na kraj pameti, uputivši "iskreno izvinjenje svim građanima Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti i svih vjeroispovijesti".

Ivanović je istakao da je ovo izvinjenje potpuno iskreno i iz srca, te javno priznao kako u svojoj porodici ima vrlo direktno iskustvo sa silovanjem i "vrlo dobro zna kako to izgleda i kakve rane to ostavlja ženama koje su to prošle i njihovim porodicama".

"Sigurno da nikada ni pijan, ni lud, ni bijesan, ni nenormalan, ni bolestan ne bih mogao da kažem ništa što bi na tu temu povrijedilo bilo koju ženu bilo kog naroda bilo koje zemlje, ni na Balkanu, ni bilo gdje na svijetu", kazao je Ivanović.

Podsjećamo, Ivan Ivanović je nedavno u svojoj emisiji ispričao vic o tome kako je u toku rata porastao broj poroda kod djevojčica mlađih od 15 godina u BiH, te aludirao na "utjecaj" Plavih šljemova.