BiH
0

Istočni dio Tuzle ostao bez vode zbog pucanja glavnog cjevovoda

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Situacija na području Tuzle i Tuzlanskog kantona složena je, a tokom prošle noći došlo je do pucanja glavnog cjevovoda u naselju Orašje kod Tuzle te je istočni dio grada ostao bez vode.

"U toku noći došlo je do devastiranja glavnog cjevovoda u dužini 200 metara, a koji snabdijeva naselje Ši Selo i istočni dio grada. Trenutna situacija je da je ovaj istočni dio ugrožen vodosnabdijevanjem, a snabdjeli smo zapadni i centralni dio grada", izjavio je direktor JKP Vodovoda i kanalizacije Tuzla Sead Džambić.

Kazao je da imaju nešto vode u rezervoaru, koju će danas poslije 15 sati ispustiti za istočni dio grada, koji je ugrožen vodosnabdijevanjem, te da je jedina alternativa uspostaviti vodosnabdijevanje iz Stupara.

"U tom smislu, ekipe Vodovoda Tuzla rade na osposobljavanju jednog od tri izvora u Stuparima i za sada ne možemo sa sigurnošću garantovati da ćemo vrlo brzo taj problem riješiti, ali nastojimo", naglasio je Džambić.

Istaknuo je da će sanacija na glavnom cjevovodu u Orašju zahtijevati više vremena te da će jedan dio grada s istoka ostati bez vodosnabdijevanja vodom.

"Dio grada s istoka će ostati bez organizovanog vodosnabdijevanja i morat će se duže vrijeme snabdijevati na alternativan način", zaključio je Džambić.