Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BANDA
Čuj Sindikati, pa rade li oni išta osim što skupljaju članarinu i bave se izborom predsjednika?
Da, dokazuju svaki put da su svi oni koji plaćaju članarinu ovakvom sindikatu prvoklasni majmuni.
Radi sindikat ko niko. Drži sve radnike van svakog oblika organizacije i protesta. Žive ko bubrezi u loju jer ih vlast podmaže svakom prilikom kad trebaju se bar pridružit nekim protestima ako ih već ne organizuju.
Naši današnji sindikalci su veća govna od političara , umjesto da se bore za prava radnika oni igraju po stranačkim notama. Ova govna treba pobiti isto kao i političare !!!! Smrt Bajramoviću , Kruščici itd........ lopoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za ove ljude se zna da su na platnoj listi stranke, zato sindikat šuti cijelo vrijeme i nastaviće tako.
nova-stara vijest
Treba PRIVREMENO ukinuti odNarođenu stranku kRadom za lični boljitak i sve Stranke, uvesti PRIVREMENE upravnike kako bi tužilaštvo bez straha moglo pohapsiti kriminalce u vlasti posebno ove iz Sindikata.
Dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak iz reda ostalih, zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Čardžić, danas je javnosti predočio pojedinosti Deklaracije o izmjeni Ustava FBiH koju je uputio u zvaničnu procedure rukovodstvu Skupštine Kantona Sarajevo. Deklaracija je odraz nužde i zvanične akcije koju Boljitak zagovara i provodi skoro godinu dana na području cijele Federacije BiH a tiče se ukidanja kantona u Federaciji BiH. “Ukidanjem ovih institucija, ukinuli bi funkcije za 10 premijera, 95 ministara, 295 poslanika i 58 delegata i kompletnu njihovu administraciju, tajnice, sekretare, razne pomoćnike, savjetnike i sve ostale. Dio administracije i pozicije u kantonima kao što su one pozicije u policiji, sudstvu, obrazovanju, zdravstvu bi ostali na svojim poslovima s tim da bi bili na drugi način organizirani i imali bi mogućnost da imaju kvalitetnija primanja jer sada mnogo novaca iz kantona potroši administracija koja je generator korupcije i koja služi sama sebi a ne građanima Federacije. Izmjenom Ustava na ovakav način mi možemo dosegnuti do 500 miliona KM ušteda. Predviđeno je da sadašnje ovlasti. Podsjećam da se danas prema općinama svi nivoi vlasti odnose krajnje maćehinski a ponajviše kantoni. U općinama se ubiru svi prihodi, na teritorijama općina su sva ona bogatstva i svi resursi pomoću kojih se pune budžeti. Smatram da neka općina treba da je u stalnom procesu razvoja a ne u stalnom procesu u kojem joj se nepravedno otima. Pored ovoga, novi ustav bi osigurao i političku stabilnost što je veoma važno za buduće investicije. Ukoliko bi se usvojili navedeni prijedlozi, u naredne četiri godine bi stvorili uslove za otvaranje 200 000 novih radnih mjesta za naše građane. Smatram da se sadašnja zakonodavna vlast na nivou kantona mora očitovati o ovome jer sami građani to jasno i glasno zahtijevaju. Građani su kazali da ne žele kantone i vjerujem da svi oni koji sjede u zastupničkim klupama, pogotovo u klupama Skupštine Kantona Sarajevo, htino treba da daju svoj stav po ovom pitanju. Vjerujem da će ipak interesi građana preovladati i da će moje kolege u Skupštini imati sluha za ovo te da ćemo zajedno uskoro doći do onoga trenutka kada ćemo reći „kantoni kao karcinomi u ovoj zemlji, više ne postoje“. Očekujem razumijevanje od strane skupštinskog rukuvodstva, pogotovo što je ovo upućeno za narednu redovnu sjednicu Skupštine Kantona”, rekao je Čardžić
Jel ovo onaj cmar, sto je rekao da sindikati nemaju nista sa ovim protestima proteklih dana. E eto Sarajlije, tamo je kod vas vi ga i derite ako imate damu!
Okrenuti se i novo-staro izabrane sindikalce pod hitno smijeniti. Jedan od zahtijeva mora i Platforma podnijeti. Ovako i Platforma j udruženi su i sa politikom i sa sindikatom ( čitaj POLITIKOM).
SINDIKAT VODE ''POLITIČKI HULIGANI'' KOJI RUŠE DRŽAVNE INSTITUCIJE I EKONOMIJU BIH ZBOG PAPIRNIH NOVČANICA. TRAŽITI DA SE RASPRODA SVA IMOVINA I ZGRADE SINDIKATA ŠIROM BIH VRIJEDNE DESETINE MILIONA KM I SREDSTVA PODJELITI RADNICIMA ZA UVEZIVANJE RADNOG STAŽA. INDIVIDUALNO BOJKOTIRATI PLAČANJE ČLANARINE I MASOVNO SE ISPISIVATI IZ SINDIKATA.
HITNA REVIZIJA PRIVATIZACIJE , VRAĆANJE POD OKRILJE DRŽAVE SVEGA ONOG ŠTO JE ”PRIVATIZIRANO” I POKRETANJE VELIKE PRIVREDE ! USVOJITI MORATORIJ NA ”PRIVATIZACIJU” I ZABRANU PRODAE SVIH PRIRODNIH BOGATSTAVA OVE ZEMLJE ( VODA , ŠUME , STRUJA , TELEKOMI , ITD.). UKINUTI ”BIJELI HLJEB” FUNKCIONERIMA ( SPRIJEČITI I OSVETU ZBOG OVAKVOG ČINA ) , PREKINUTI FINANSIRANJE POLITIČKIH STRANAKA IZ BUDŽETA ( BUDŽET SE SMIJE SAMO TROŠITI ZA OBAVEZE IZ RADNIH ODNOSA , NE ”STIPENDIRATI” STRANKE )
SINDIKAT VODE ''POLITIČKI HULIGANI'' KOJI RUŠE DRŽAVNE INSTITUCIJE I EKONOMIJU BIH ZBOG PAPIRNIH NOVČANICA.
Ša je ovo pola klixa ima 11 lajkova :D
Jad i cemer, nikad ovdje nece biti bolje...
Ma ovo lažni Ismet !
KO IMA IMALO PAMETI ISKLJUCICE SE IZ SINDIKATA
Kakav crni Sindikat?! Samo produžena ruka vlasti. Sindikat zdra'o... ma zdra'o!