BiH
0

Inspektori uputili žalbu zbog policijskih odlikovanja

Klix.ba
Grupa samostalnih inspektora Granične policije uputila je žalbu direktoru Granične policije Vinku Dumančiću zbog načina na koji su u petak podijeljene zlatne i srebrene policijske značke.

Više od deset samostalnih inspektora smatra da je priznanje posljedica podobnosti i bliskosti direktoru Granične policije, a ne zasluga zbog predanog i profesionalnog rada.

Sa spiska za dodjelu priznanja skinut je Radomir Vasić, koji se nalazi pod istragom Kancelarije za unutrašnju kontrolu GP zbog kršenja Zakona o graničnoj kontroli, dok je Predrag Radojčić ipak dobio značku, iako je prvobitno skinut sa spiska.

Policijske značke policajcima je uručio ministar sigurnosti Sadik Ahmetović u petak, dva dana nakon godišnjice Granične policije. Ceremonija je odgođena zbog službenog puta direktora Dumančića.

Ove godine dobitnici Zlatne policijske značke su: Adnan Kosovac šef Odsjeka za obradu i analizu podataka u Centralnom istražnom uredu, Predrag Radojčić šef Operativnog centra Uprave za operacije, Drago Zovko pomoćnik načelnika za organizaciju i operacije Terenskog ureda Sjeveroistok i Semir Pašanbegović komandir JGP Aerodrom Sarajevo.