BiH
0

Inicijativa mladih za izbore definirala četiri ključna pitanja za mlade

FENA
Inicijativa mladih za izbore 2006. pokrenula je projekt "Mladi i izbori" te definirala četiri prioritetna pitanja za rješavanje problema mladih.

-Projekt je u trećoj fazi, kada želimo pozvati novoizabrane predstavnike vlasti na ispunjenje obećanja, a naročito za rješavanje ova četiri prioritetna pitanja za mlade BiH,saopćavaju iz Inicijative mladih za izbore. To su: mogućnost zaposlenja, mogućnost putovanja bez ograničenja, mogućnost rješavanja stambenog pitanja te modernizacija obrazovnog sistema.

Na konferenciji za medije održanoj danas u Sarajevu članovi Inicijative predstavili su pismo izabranim parlamentarcima.

U pismu je upozoreno kako svaki izabrani predstavnik u parlamentu treba utjecati na odluku o budžetu za 2007. godinu kako bi se njime mogli rješavati spomenuti problemi.

Inicijativa mladih će nakon prvih 100 dana od formiranja vlasti objaviti u medijima koje su političke partije počele ispunjavati svoja obećanja data mladima.

Štampat će i distribuirati letke i brošure, a vodit će i druge aktivnosti kojima će mladima pokazati ko se bori za njihov bolji položaj, za razliku od onih koji su davali lažna obećanja, saopćeno je iz ove inicijative.

Inicijativu sačinjava 15 nevladinih organizacija iz čitave BiH.