Rijaset Islamske zajednice BiH
0
'Incko nije kompetentan da tumači islam'
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Inzko nije kompetentan da tumaci bilo koju religiju ciji se predstavnici NE uplicu u Ustav drzave BiH, a ciji je Inzko Visoki predstavnik. Po tom pitanju stavove EU i Visokog predstavnika podrzavaju svi normalni bh narodi i ostali, koji su dakako daleeeko mnogobrojniji od bh neprijatelja, i neprijatelja etike i covjekoljublja uopste.
Inzko nije kompetentan da tumaci bilo koju religiju koja zadire u temelje drzavnosti, prevashodno u Ustav drzave BiH. Ni jedan religijski vodza nije kompetentan da tumaci drzavnu politiku.
sad ce jos ispast da su nasi mosnjaci kompetentni da tumace islam ispravno...svugdje u svijetu kad ih pravi muslimani upoznaju (mislim na arape i druge muslimane sa istoka) pozele da tu bagru nikad nisu ni sreli. fol musliman a cijele godine pije ko rus, nemali broj zdere slasno krmetinu , o kradjama lopovluku i kriminalu da i ne pricam... sve zlo i naoopako cak i za neke standarde savremene Evrope ali eto oni su muslimani jer eto imaju muslicka imena i potkracene kite... bosnje su izmisljena nacija kao prvo a kao drugo nemaju nista svoje, ni jezik, ni kulturu, trediciju svojih predaka falsifikuju i prisvajaju neku polovicnu i nakaradnu tursku... siguran sam da se dobar broj njih ali onih pametnih i savjesnih stidi tih cinjenica al sta ce, tu se sad nista vise ne da popravit
Alija je bio u zatvoru za svoje pisanije davno prije karadzica, dakle, ideje su postojale davno. A i vjerski je covjek, pa je tako ukomponovao religiju u politiku, ne moze se bas reci da je bio veliki demokrata!!! Tako da...bla, bla...Incku su tu price servirali drugi, da bi opravdali radikalizam, opal po drugima, naravno.
Ovo je dokaz da se redovno citaju katolicki casopisi. Idem u selo da cujem sta se desava u mojoj kuci? Hajde, nije nista strasno rekao, osim sto je opet okrivio Srbe za radikalizaciju islama u BiH, kako god okrenes, krivi pa krivi. Iskreno, jedna poruka Incku, koji je, rekose trenutno u Japanu: Nije Karadzic pisao Aliji Islamsku deklaraciju gdje stoji da je \"Nas cilj-islamizacija muslimana\". To bi se reklo, radikalizacija. Takav program imao vodja nacije, politicki. Tako da treba malo keenjati po Srbima, mada, da ne budemo nerealni i nesamokriticni, Karadzic je pomogao. A da nije, ne vjerujem da bi to sta bitno promijenilo.
Treba vam vala neko da tumaci Islam, kad sami niste kompetentni! Neznate ni ko ste ni sta ste=? Fol neki \"Bosnjaci\" Bosnjak je prezime a ne nacija!
trebali ste i vi kupit Svjetlo riječi i pročitat šta je to Inzko pričao i dati i nama da i mi vidimo i drugu stranu.
Ma zna Incko jako dobro s kim on to ima posla u Bosni, nije on djabe tu sada.
A gdje se moze procitati Inckov intervju?
nek se ne zafrkavaju s Inckom, smjenit ce komplet rijaset a reisu ce do daljnjeg zabraniti subverzivno politicko djelovanje
A kad smo već kod guranja nosa tamo gdje mu nije mjesto, ima li Islamska zajednica pametnija posla nego da se laća svake političke teme u BiH?
@ Mrki, e Mrki ovako, zuta velika tableta, prije spavanja i plava malo veca nakon spavanja, i nemoj pit\' pisalinu pusti vozda Karadjica! Eto tako i za jedno dvadeset godina bi trebalo bit\' malko bolje...Mislim ne treba cuda ocekivat\', ali eto malko bolje.
incko je ludak koji jede krmetinu dok mi postimo on nas nerazume nasu vjeru saudijsku
Evo ga jedan pametnjaković i analitičar \"mudro\" rezonuje. Sad će replika jednog branitelja islama. Samo navalite kreeteni.
PA jeste u pravu je INzko ! LIjepo vam je rekao da je Karadzic bio najbolji prijatelj i lijepo vas upozoravao da vas zapad koristi i okrece protiv Srba za rad zvojih interesa ! LIjepo vam je govorio da ce vas Alija povuci u corsokoa putem stradanja ! I on vam je lijepo upozoravao da ne idete tim putem, a vi to kasnije naopako shvatili kao prijetnju... I evo sada poslije rata i svih sranja vi imate ogru poziciju nego da ste odmah se sa Srbima dogovorili... Kad su Ameri rekli Aliji da odbije Kutiljerov plan lijepo su vam ga suknuli za svoje potrebe! Ali vi to nikad sebi necete priznati, mada bi vam bilo lakse nastaviti ziviti kad to sami sebi priznate!