Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pusti lokal. strogo zabraniti tamo gdje se poslužuje hrana. hoću da jedem a da mi neko ne žmari iza leđa
On će je zaždit pa makar 😂
Ima restorana u Sarajevo koji svakako vec godinama imaju dio odvojen za nepusace. Ako ti smeta dim idi i tamo jedi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma samo u restoranima treba zabraniti,nema nista gore dodes jest lola pored tebe zapali duhancinu od 1 km jer mu je zao platit nije da nema ali eto
zasto je vlast nama borcima u ratu besplatno djelila cigare...pod jedan da nas navuku i da im putem poreza nakon rata to platimo 1000 puta skuplje...i pod dva...da nas sto vise sto prije pomre kada im ne budemo trebali u miru...
Pun mi je vise Q usmrđivača koji zagade prostorije u kojima sjedis. Odes kuci, moras kompletan u ves masinu uci od smrada.
Pregledajte sve javne ustanove i institucije
Sto ste pusili, pusili ste
Napraviš klub za pušače i ćao. Kome se ne sviđa neide tamo i to je to.
znaci tanko ovo
De nadjite drugu laksu temu, nesposobni ste za zabranu pusenja
Dakle fino objasnite, NEMA PUSENJA! Ukoliko imate manje od 50 m2, BIRATE, ili ste kafic gdje se pusi, ALI BEZ HRANE, ili ste mlijecni restoran, BEZ PUSENJA! Preko 50m2, odvojena proistorija ZA PUSACE, ostalo ZABRANJENO PUSENJE!!! Bez obzira da li sluzite hranu ili ne!
A posebno ne mogu da shvatim bolesne roditelje koji izvedu djecu u igraonu, gdje bude 20-30 djece, sjednu pored i dudle taj smrade njima pod nosom. Takvima bih oduzeo djecu ZAUVIJEK!
U sustini se ne mijenja NISTA. Lokali do 50 m2 biraju, kao i sada. Lokali veci od 50 m2 forme radi trebaju imati odvojene prostore, a to kod nas ide da se stave neka fiktivna vrata koja su uvijek otvorena i dim prolazi svuda po lokalu. Dakle, nista se ne mijenja. Bosnjo nikako da shvati da nije normalno da dodje da sjede da popije kafu s prijateljima ili porodicom i oci ga pocnu peckati od dima. U cijeloj Evropi moze bez tog smradeza, ali kod Bosnje ne moze. Bosnjo je bog, kao i uvijek!
90%lokala je manje od 50 kvadrata
obidji te malo Skole gdje se i dalje pusi ili u skolama ili u skolskom dvoristu !
Zoe u restoranima su jasno odvojene.
I sta smo uradili??? Svi lokali ce izabrati da su pusacki i sta onda??? Kao da zakon nije ni donesen
ma mrs u pm ... il zabranite skroz il nemojte... cuj 50 kvadrata.... odvojene prostorije...ma mrsssss...treba po kratkom postupku zabrana skroz i ZDRAVOOOO...
E jest vam zakon svaka cast, najbolje pustite ljude nek puse gdje hoce, djeca nek se i dalje guse u restoranima zato sto neka neobrazovana klada misli da cim jede odmah treba jednu da zapali, bez obzira ko sjedi pored njega. Ili dozvoljeno ili totalna zabrana u svim zatvorenim objektima!!!
Popusili smo mi davno, nije bitna lokacija
Samo demokratija kafić rwstoran odluči jel pušački ili ne pušački, i svako bira gdje će, ide tamo gdje mu odgovara.