BiH
1

Imenovani direktori Federalnog zavoda PIO

FENA
Upravni odbor Federalnog zavoda PIO na posljednjoj sjednici donio je odluku o imenovanju direktora i zamjenika direktora Središnje administrativne službe i kantonalnih administrativnih službi.

Za direktora Središnje službe ponovno je izabran Zoran Zovko, dipl. ekonomista iz Mostara, a za zamjenika direktora Muhidin Subašić, magistar ekonomskih nauka iz Sarajeva, obojica uposlenici Federalnog zavoda.

Za direktora KAS-a Unsko-sanskog kantona sa sjedištem u Bihaću, imenovan je Samir Veladžić, dipl. profesor, a za zamjenika Sunita Demirović, dipl. pravnica. Mato Jozić, dipl. pravnik, i Senahid Garić, dipl. ekonomista, i u naredne četiri godine obavljat će dužnost direktora, odnosno zamjenika direktora ŽAS Posavskog kantona sa sjedištem u Orašiju.

Za direktora KAS-a u Tuzlanskom kantonu sa sjedištem u Tuzli, imenovan je Damir Pirić, dipl. ekonomist, dok će funkciju zamjenika obavljati Sahida Ćosić, dipl. pravnica.

Novi direktor KAS-a u Zeničko-dobojskom kantonu sa sjedištem u Zenici bit će mr. Hasan Topalovlć, a dosadašnji direktor Nermin Terzić, dipl. pravnik, imenovan je za zamjenika direktora.

I u naredne četiri godine funkciju direktora KAS-a u Bosanskopodrinjskom kantonu sa sjedištem u Goraždu, obavljat će Nezir Ušanović, dipl. politolog, dok je na drugu poziciju, zamjenika direktora imenovan dipl. ekonomist Esad Čengić.

Za direktora KAS-a Srednjobosanskog kantona u Travniku imenovan je Adnan Dautović, dipl. pravnik, a za zamjenika Stjepan Abaz, dipl. ekonomist, koji je i dosad obavljao tu funkciju.

Direktor u Županijskoj službi u Mostaru, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, bit će ponovo dipl. pravnik Željko Knezović, dok je za zamjenika imenovan Hamid Tipura, dipl. ekonomist.

Za direktora ŽAS-a u Ljubuškom, u Zapadnohercegovačkoj županiji, imenovan je dipl. ekonomist Marinko Kvesić, a za zamjenika Ivana Bojka, dipl. ekonomistica.

Za direktora ŽAS-a u Livnu u Livanjskoj županiji, imenovan je profesor Darinko Mihalijević, a za zamjenika Zvonko Jurčevlć, dipl. ekonomist.

U najvećoj Kantonalnoj službi, u Sarajevu, za direktora i zamjenika direktora ponovno su izabrani dipl. pravnici Jasmina Hasanbegović i Hajrudin Jašarević, saopćeno je iz Federalnog zavoda PIO.