Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi,je li Vama sve vise ovo dosadilo?
Jeste.....daj prijedlog
Ako jeste, nemojte glasati za SDA (sa svim podverzijama), SDP, HDZ, HDZ 1990, SBB, SNSD, SDS, DF i ostale DOKAZANE političare. Bar nemojte zaokruživati cijele liste nego odaberite ljude koje poznajete lično i kojima ste spremni prepustiti 4 godine svog života. Ništa više.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma i pticama na grani je postalo jasno da ovoliki broj kandidata za bosnjackog clana predsjednistva je samo neciji cilj da razvodni bosnjake kao potencijalne birace... ne smrdi na dobro. Nesto se kuha, a to ce se tek vidjeti i osjetiti u narednim godinama. Misljenja sam da Ščepo konta da ce ponoviti uspijeh od prije 4 godine, kada mu je malo falilo da udje u predsjednistvo, pa je ubacio svoje poltrone da mu tu razliku osiguraju, razvodnjavanjem bosnjaka.
potpuno se slazem sa clankom, upravo je tako, a sto neki citatelji ne vide dalje od nosa to je druga prica.
Dr Cerić, je neukaljani, bošnjački autoritet, i sve što mu se imputira, je pokvarena politička, prljava igra. Cerić je patriota, a Vučić je ultranacionalista, prikriveni. To su neuporedivi, autoriteti...Realizacija Vučićevog programa oporavka Srbije će se vidjeti, kada se udari, krampom. Krampa još nigdje nije udarila. /...izuzev *krađe*, evroatlanskih novaca...krađa, nigdje nije dobro prošla./. Ceriću ne valja, što je vjernik, što je klanjao dženazu, u Srebrenici...a onda otišao i u Prijedor, da svojim ubijenim zemljacima, uputi, posljednju poštu, kako to vole kazati, naši *jugosloveni*. Cr Cerić je vrli bošnjački intelektualac, i na meti je rušenja, od strane protivnika jedinstvene Bosne i Hercegovine.../tako je srušen Dr Silajdžić, a pitaćemo se, ko je sljedeći./ Funkcija člana predsjedništva, vanjski poslovi, do sada je slabo odrađivanja, jer su bili slabi igrači. Cerić, je izgradio imidž, lidera, i njegova popularnost, u svijetu, u njegovom narodu, i dijelu drugih naroda, je porasla, upravo zbog jednostavnoga nastojanja, da BiH, krene naprijed. Ova država, sa četiri, miliona napaćenih građana, može stati u osrednju metropolu. Cerić je sposoban, da privuče strani, kapital, i dobru volju, baš na planu vanjske politike....drugo, njegov stav, i principijelnost, nas mogu uvesti, samo u bolje sutra...Dr Cerić, ima samo jednoga, koga se boji, iznad sebe...a to je Bog, i niko drugi.../on se makar boji Boga, a ovi ateisti na vlasti, uhalaćiše, narode, i zemlju, boreći se, za lične interese, sitne šićare...jer im Bog ne predstavlja prepreku/. Da Dr Cerić je završio medresu, ali je završio fakultet u Čikagu, i doktorirao. Da Dr Cerić je, vjernik, Bošnjak, da Dr Cerić, nikada nikome nije izrekao niti jednu riječ, protiv prosperiteta, drugih. Njegova percepcija je drugačija...ako mu je komšija uspješan, i njemu će biti, bolje. Tipujem za Dr Cerića. /Ne zaboravimo, da je bilo najbolje kiparskim Turcima i Grcima, kada je zemlju vodio patrijarh, Makarios./
odlicna analiza i prave paralele. dakako, vrlo je tesko svakome ugoditi pogotovo bosnjacima ali covjek je pogodio u sridu. cestitke!
dobra analiza
Mislim da je očigleno da Klix više nije nezavisni portal, nego jedan još jedan u nizu koji je postao marioneta.
Odlican tekst, Dobro objasnjenje Svjetske politike u odnosu na Bosnu.
Kad će više stavit tri zgodne manekenke za predsjednice da bar imamo u šta gledat? Ovi samo mlate praznu slamu dok je ovakvog Dejtona.
članak ti je toliko dobar i potreban da bi ga odmah trebalo uvrstiti u gradivo srednjih škola i svih fakulteta. svaka ti čast na stručnosti i istini.
Mescini i muftija ima svoju internet gerilu :) Maknite ga sa naslovne proći ćemu podne namaz :)
koja je to prodana dusa,gori od Bakira
ovom klixu sdp izgleda dao milione!! derali ste po df-u, u naslov stavljali rijec "cirkus", pljuvali po emiru, izetbegovicu, sad po cericu a objavljivali intervijue i velicali sdp-ovog narkomana bakira hadzi. dzaba vam sve. sdp ide na smece i gotovo!!
Tačno je, arapske investitore kontrolišu Ameri. Arapi, pogotovo oni iz američkog protektorata zvanog Ujedinjeni Emirati, smeju da invstiraju samo tamo gde im ameri dozvole. Čak mislim da su ih Ameri u Srbiju direktno poslali. Po meni je ovaj "Beograd na vodi" nagrada Aleksandru Vučiću za ono sto on čini i sto tek treba da čini, a to je: udaljavanje od Rusije, ulazak u NATO pakt, kooperativnost sa Kosovom i prodaja elektroprivrede kupcu koga Ameri odrede. To je ukratko to. Ova teorija da arapski nvestitori zaustavljaju turske je smejurija. Zamišljam kako Turčin dodje na neku srpsku livadu i kaže "Pravim fabriku za 10 miliona", a odmah zatim uleće beduin i kaže "Ne, ovde ja pravim fabriku za 20 miliona". Ne znam ko je do sada sprečavao te Turke da investiraju deset milijardi na Balkan? Nisu investirali zato što jednostavno nemaju te pare. Ono što Turci mogu da investiraju je ovako na sitno, tipa da plaćaju ovaj portal da radi za turske interese.
U sve se vjera prozima. Nama treba dovesti kakvog KINEZA da bude predsjednik drzave.Tek tad bi se nesto promijenilo, ovako cisto sumnjam gledajuci ove kandidate, havarija.
Kako je meni sve ovo dopizdilo. Pa i nije cudo sto nam je ovako, kada smo tako zaglupljena i zatucana nacija. Evo konkretno doticni lik gore je "poklepao" sve sto se moglo u IZ, bio tvrdi ultranacionalista, obisao cijeli svijet na racun drugih ljudi... Sada je iznenada multietnican, proevropski orjentisan, koji ima plan da BiH za cas posla izvuce iz dubioze, a svako ko imalo prati politiku zna da je predjsjednik drzave tu samo kao ukras, i da nema nikakvog upliva u zakonodavnu i izvrsnu vlast, koja jedino moze da nas izvadi iz govana. Kako samo fino manipulisu nasim glavama, to je nevjerovatno...
Lijepi strah ovih sporadicnih politickih igraca, konacno je vrijeme za sposobnog covjeka :)