Nakon gesta kod Latinske ćuprije
1

Ibri Hodžiću zahvalnost Grada Sarajeva za hrabrost

Piše: N. Jamaković
Ibro Hodžić "smirio" pomahnitalog vozača
Ibro Hodžić "smirio" pomahnitalog vozača
Fudbaleri FK Sarajevo, Ibro Hodžić i Kenan Handžić, te policajac Fikret Džuho dobit će Zahvalnicu Grada Sarajeva za građansku hrabrost i lični doprinos sigurnosti građana. Za njih trojicu će gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen u Gradskoj upravi u ponedjeljak, 19. septembra, upriličiti prijem, na kojem će im i uručiti zahvalnice.

"Na osnovu informacije MUP-a KS u kojoj je potvrđeno da su se dokazali u građanskoj hrabrosti i lično doprinijeli sigurnosti građana, ovu nagradu će dobiti građani Ibro Hodžić i Kenan Handžić, te policajac Fikret Džuho", potvrdio je za Sarajevo-x.com Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika.

Podsjetimo, golman Sarajeva Ibro Hodžić nedavno je spriječio divljanje vozača Mirze Valjevca kod Latinske ćuprije, pomogavši policajcu Džuhi da ga savlada. Valjevac je, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću, napravio haos i divljao po tramvaju. Svoj doprinos u smirivanju situacije dao je i Hodžićev klupski kolega Kenan Handžić, s kojim se golman Sarajeva toga dana vraćao s treninga.

Inače, ova Zahvalnica Grada Sarajeva dosad je dodjeljivana nekoliko puta kako bi se odalo priznanje i zahvalnost pojedincima za građansku hrabrost i lični doprinos sigurnosti građana prilikom nemilih događaja. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je na prijemu u Gradskoj upravi 31. decembra prošle godine uručio to priznanje policajcima Mustafi Omeroviću iz Prve policijske uprave, Almiru Zebi i Sinanu Šehoviću iz Treće policijske uprave i Slaviši Krajišniku iz Druge policijske uprave.

Policajac Mustafa Omerović iz Prve policijske uprave teško je povrijeđen na platou Skenderije 16. decembra kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Policajac Slaviša Krajišnik iz Druge policijske uprave fizički je napadnut 25. decembra u ulici Behdžeta Mutevelića, ali je ipak uspio uhapsiti napadača Amira Ramića za kojeg je kasnije utvrđeno da je bjegunac iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Policajac Almir Zeba sa kolegom Sinanom Šehovićem iz Treće policijske uprave 29. decembra izvukao je staricu koja je sjedila u hladnoj Miljacki i na taj način joj spasio život. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen je na prijemu u Gradskoj upravi 2. oktobra 2009. uručio zahvalnice Grada Sarajeva za građansku hrabrost i lični doprinos sigurnosti građana Aneru Kariću, Ramizu Krilaševiću, Kemalu Grbi, Dini Zukanoviću i Harisu Gerinu koji su zaslužni za hapšenje napadača Seada Šećerovića, podsjetili su u Gradskoj upravi Sarajeva.