Pomozi.ba
149

Humanitarni bazar "Dobre volje" za školske užine socijalno ugroženoj djeci

Piše: M. N.
Foto: Pomozi.ba
Foto: Pomozi.ba
Udruženje Pomozi.ba organizuje u subotu, 19. augusta, humanitarni bazar "Dobre volje" kako bi uspjeli prikupiti sredstva za školske užine koje dijele učenicima koji su u teškoj ekonomskoj situaciji.

Bazar će se održati u prostorijama Pomozi.ba na Čengić Vili od 10 do 16 sati. Kao i svaki put, cijene će biti simbolične - od 0,50 KM pa naviše. Sva sredstva bit će usmjerena na projekt "Užine".

"Prethodnih godina dolazili smo i do broja od hiljadu djece kojoj smo osiguravali užinu na dnevnom nivou, a cijena užine u pojedinim kantonima za cijeli mjesec iznosi 10 KM. Dakle, jednom djetetu možete osigurati da jede u školi cijeli mjesec za samo 10 KM. Cijene u drugim kantonima su više, ali tu smo već osigurali donatore", kazali su iz Pomozi.ba.

Na bazaru možete kupiti interesantne stvari po niskim cijenama i time dati svoj doprinos. Također, možete donirati stvari koje vam ne trebaju ili pomoći donacijama.

Trenutno postoje donatori za blizu 300 užina, a nadaju se da će uspjeti dijeliti 1.000 užina dnevno.

Više informacija potražite na zvaničnoj <a class="text-vijesti hover:underline" href="Pomozi.ba" target="_blank">Facebook, web stranici ili putem telefona 062 839 000.

Projekt "Užina za đaka" počeo je u martu 2014. godine i tada je ostvarena saradnja sa 49 škola u našoj zemlji.