Tuzla
0

Humanitarna utakmica za pomoć Vojni Kitić

FENA
Vojna Kitić (Foto: Facebook)
Vojna Kitić (Foto: Facebook)
Univerzitetska dvorana u Tuzli u srijedu će biti mjesto fudbalskog duela tuzlanskih novinara i glumaca. Riječ je o još jednoj humanitarnoj utakmici koju su inicirali novinari okupljeni oko novinarske reprezentacije Tuzlanskog kantona.

Naime, nakon što se utakmica za Meliku Spahić pokazala kao pun pogodak, novinari su odlučili odigrati još jedan fudbalski meč, ovoga puta za sugrađanku Vojnu Kitić, oboljelu od raka limfnog sistema.

"Vojni je za liječenje potrebno 40.000 maraka. Za sada je prikupljeno oko 12.500 maraka, te oko 2.000 putem telefonskih poziva na humanitarni telefon 090 292 034, ali taj novac postaje operativan tek nakon nekoliko mjeseci. Nadamo se da će naši sugrađani doći u univerzitetsku dvoranu i pomoći liječenje naše Vojne Kitić, a pritom uživati u jednom spektaklu. Nećemo prodavati ulaznice. Svako neka plati koliko može", kazao je Edib Kravić, osnivač Facebook grupe za pomoć Vojni Kitić.

Utakmica će biti održana u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli u 18 sati. Umjesto fiksne cijene za ulaznicu posjetioci će davati dobrovoljne priloge koje će skupljati članovi Omladinskog pokreta "Revolt", a zatim uplatiti na račun Vojne Kitić.