Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nista nije tesko za samo jedan djeciji osmijeh. Ciniti dobro postaje zarazno...uradite jednom i kad se javi onaj dobar osjecaj odmah biste jos i jos. Ovo je prilika.
Sve pohvale inicijatorima ovog projekta za dobru ideju i odlicnu realizaciju. Ove hrabre i sposobne djevojke dokaz su kako se uz malo volje i truda moze mnogo toga uraditi da se nekome olaksa zivot. Cure, necu reci samo tako nastavite, nego nastavite jos bolje i vise!
Cijenjeni pokretači ove humane inicijative, Znajte da je vaš trud vrijedan svake hvale! Ali ne želeći vaša srca i srca ove djece uvrijediti ili ražalostiti, skrećem pažnju čitaocima na sljedeće: - da su naši porezi normalni, privrednici bi bez uzdržavanja plaćali poreze; - da je naš administrativni sistem normalan, bila bi mu dostatna normalna stopa poreza is kojeg se sistem finansira; - da je normalna stpa poreza konkurentna, naši privrednici bi više privređivali i više plaćali poreza, a oni koji izbjegavaju poreze, bili bi drastično kažnjeni; - da je državni aparat normalan, potrebe za svako dijete bi se plaćale iz javnih fondova; - javni fondovi bi u normalnom društvu potpuno funkcionisali; - u normalnom društvu, prvo bi se vodilo računa o ovakvim potrebama djece, o skupim operacijama, o školarinama, uvijek prije nego što bi se kupovali gliseri iz budžeta, Audi A8 Quatro iz budžeta, itd.. - da ovo društvo vodi normalan čovjek koji pripada patriotskim krugovima intelektualaca, onda bi se o svemu rečenom vodila dužna pažnja državnog aparata; - da postoji normalna politička stranka koja će iz svojih redova predložiti normalnog čovjeka da vodi ovo društvo i da rukovodi normalnim državnim aparatom, onda ne bismo ovu djecu finansirali ovako preko oglasa; ne bismo djecu slali na skupe operacije preko Dnevnog Avaza i akcija preko žiro računa; ne bismo bili jadni i bijedni kod ovolike pameti. Toliko o zamjeni sistema sa parasistemom, jer rukovodstvo stranaka koje vode ovu zemlju ne radi za zemlju, za narod, za jačanje države i državnog uređenja. Oni se kunu punim ustima u svoje rodoljublje, ali je to samo varka; igra riječi i igra zamjene teza.