Dodik najavljuje
0

"Htio neko ili ne, markirat ćemo međuentitetsku liniju"

SRNA
Milorad Dodik: Sastanak sa Danielom Friedom
Milorad Dodik: Sastanak sa Danielom Friedom
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da će RS markirati međuentitetsku liniju htio to neko ili ne, a da je OHR svojim stavom o tome pokazao svu besmislenost svoga postojanja.

Dodik smatra da je očigledno da je htijenje da se ne markira međuentitetska linija određeno političkim motivima koji mogu samo biti pretpostavljeni.

"Markiranje linije potrebno je čisto zbog pragmatičnih razloga. Ona je utvrđena i nije sporna, ali treba je prenijeti na teren, jer slijedi popis, ima problema oko zemljišnih knjiga, knjiženja imovine itd. Aneks dva Dejtonskog sporazuma nije realizovan zato što Bošnjaci nisu htjeli da se aktivno angažuju u posljednjih 10 godina u zajedničkoj komisiji za markiranje te linije" - rekao je danas Dodik u Istočnom Sarajevu. 

Prema njegovim riječima, Republika Srpska  učiniće sve da obezbijedi adekvatnu zaštitu svojih interesa. 

"Htjeli smo da markacijom te linije pokažemo svu nebrigu međunarodnog faktora u BiH, prije svega međunarodnog predstavnika i OHR-a, ne samo posljednjeg, nego godinama unazad, kada se ticalo bilo kojeg važnog projekta koji je važan i za realizaciju Dejtonskog sporazuma ali i Republiku Srpsku" - rekao je Dodik. 

On je naveo da niko iz OHR-a i Vijeća za provođenje mira  nije rekao da je Zakon o državnoj imovini neustavan i antidejtonski, jer su predstavnici Srpske  u pravu. 

"Sada vrše pritiske da se zakon ne potpiše i ne objavi. Čekam da dobijem zakon iz suda i potpisaću ga istog trenutka. Zakon nije ni morao biti donesen, ali jeste jer su htjeli da naprave problem, prije svega Republici Srpskoj" - poručio je Dodik.