BiH
0

HSP održao tribinu u Služnju

FENA
HSP BiH održao je sinoć tribinu u Služnju, općina Čitluk, priopćeno je iz spomenute stranke.

Tokom tribine kandidat HSP-a BiH za premijera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Živko Budimir predstavio je izborni program te stranke. Naglasak je stavio na oporavak i razvoj ekonomije, napomenuvši kako je potrebno u što većoj mjeri iskoristiti sredstva iz predpristupnih fondova Europske unije.

Budimir je govorio o obrazovanju i problemima mladih, prvenstveno nezaposlenosti.

"Potrebno je ujednačiti kriterije funkcioniranja obrazovnog sistema na razini cijele države te ih uskladiti s najnaprednijima u regiji. Nastavni planovi i programi moraju uvažavati specifičnosti višenacionalne zajednice te biti kompatibilni u mjeri koja je moguća. HSP BiH će raditi na potpunoj zaštiti nacionalnih interesa u obrazovnom sistemu Hercegovačko – neretvanske županije", kazao je Budimir.

Govoreći o nezaposlenosti kod mladih, Budimir je istaknuo rješavanje njihovog statusa kao prioritet.

"Nemogućnost mladih da zasnuju odgovarajući radni odnos, dovodi do njihovog masovnog odlaska, posebice visokoškolovanog kadra. Visoka stopa nezaposlenosti među mladima iskrivljuje socijalnu i ekonomsku dinamiku što nas dovodi u područje neodrživog ekonomskog razvoja. Mladi ne smiju biti jeftina radna snaga, oni su budućnost ove zemlje i hrvatskog naroda te rješavanje njihovog statusa mora biti prioritet svih koji su na vlasti", istaknuo je Budimir.

Ministar za pitanje branitelja HNŽ-a Albert Šunjić je govorio o položaju razvojačenih branitelja, kazavši da je kao ministar radio na vraćanju dostojanstva braniteljskoj populaciji te da će to uvijek činiti kao čovjek i kao političar, stoji u priopćenju.