BiH
34

Hrvatska Vlada pomaže BiH i Srbiju sa po 100.000 eura

Anadolija
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Hrvatska Vlada danas je jednoglasno na prijedlog ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić donijela odluku da se Bosni i Hercegovini i Srbiji pruži humanitarna pomoć od po 100.000 eura.

Ministrica vanjskih i evropskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić danas je izjavila kako Ministarstvo vanjskih i europskih poslova  svake godine raspolaže određenim sredstvima koja su rezervirana za humanitarnu pomoć u katastrofama u inozemstvu.

"Do sada smo pomagali, primjerice, izbjeglice iz Sirije i Turskoj u zbrinjavanju izbjeglica iz Sirije, Jordanu, dakle, u više različitih situacija. Ta sredstva mogu se koristiti isključivo za humanitarnu pomoć u inozemstvu", izjavila je ministrica Pusić i dodala:

"U ovom trenutku imamo kriznu humanitarnu situaciju  u neposrednom inozemstvu, kod naša dva susjeda, BiH i Srbije. Predlažemo da ovom odlukom Vlada zaključi da se u iznosima od po 100.000 eura pomogne humanitarno  BiH i Srbiji, u ovim ljudski teškim situacijama."

Prijedlog ministrice Pusić jednoglasno je usvojen i sredstva će uskoro biti upućena kao humanitarni prilog Hrvatske susjednim zemljama koje su pogođene poplavama.