Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
IZGRADNJA BOGOMOLJA NIJE ISTA STVAR KAO PODIZANJE SPOMENIKA NEKOME COVJEKU KOJI JE MRTAV,BOGOMOLJE SE IZGRADJUJU DA BI VJERNICI IMALI SE GDJE MOLITI I OBAVLJATI SVOJU VJERSKU DUZNOST,A VJERA JE ZAKONOM SLOBODNA DA SE ISPOLJAVA I ODLAZI U BOGOMOLJU,KROZ VJEKOVE SU SE BOGOMOLJE GRADILE,A NAJ VECI DIO NJIH JE IZGRADJEN U TURSKOM PERIODU MANASTIRI,KATEDRALE,DZAMIJE I CRKVE.VJERSKU TOLERANCIJU JE POKAZIVALA SVAKA VLAST OSIM FASISTICKIH VLADA.PONOSNI SMO MUSLIMANI DA SMO VAM MI GRADILI I IZGRADILI VASE STARE CRKVE JOS PRIJE 500 GOD.VJERSKI OBJEKTI SU POTREBA VJERNIKA,A KIP JE KIP I NISTA VISE.
Postavljanje kipa tog kako se vec zove je isto kao i provokacija od strane srba koji su dosli u Sarajevo odati pocast ljudima koji su vrsili genocid na ovim prostorima..Zasto hrvati se ne potrude pa potpomognu Sarajevu u izgradnji neke škole možda, možda bolnice, obdaništa?? Imate pare za kipove i nacionalna obiljiježja a nemate za korisne stvari..
Kako je Pavelić to još 42ge riješio sa hercegovcima.... ; Ante Pavelića, 28. veljače godine 1942., u hrvatskom državnom saboru ,,U Sarajevu je velika većina pučanstva bila muslimanske vjere, pa ni jednom muslimanu nije palo na pamet, da se uznemiri za to, što je svojedobno upravo u središtu grada sagrađena velika i liepa katolička katedrala....\" \"...ZATO, JER JE MUSLIMANA U SRBIJI NESTALO ONDA, KADA JE SRUŠENA ZADNJA DŽAMIJA. KAO ZNAK DA IH U HRVATSKOM NARODU NEĆE NESTATI, POSTAVLJA SE U GLAVNI GRAD NJIHOVA DŽAMIJA. MUSLIMANSKA KRV NAŠIH MUSLIMANA JE HRVATSKA KRV, MUSLIMANSKA VJERA JE, DAKLE, HRVATSKA VJERA, JER SU U NAŠOJ ZEMLJI NJENI PRIPADNICI HRVATSKI SINOVI.\'\'
rasplakaću se tebra
Kršćani širom BiH,gradite crkve i krstove/križeve gdje god stignete.Neka ih bude što više i neka budu što ravnomjernije raspoređeni.Gradite u mjestima gdje su kršćani u manjini.Ne dajte ovoj zelenoj napasti da vas satre gdje god može i gdje joj se prohtje.Gradite na Grbavici,ispred Katedrale,kao što ste i na Alipašinu.Samo gradite kršćanska obilježja gdje god stignete.To nije naš put ali to nam je jedini izlaz i na to smo prisiljeni jer ova poturička stoka se neće zaustaviti.
...pa de nek sada ono licemjerno jezuitsko kardinalsko smece opet nesto progovori o ugrozenosti Hrvata i katolika.
To pokazuje da u takozvanom hrvatskom djelu federacije vlada fasizam i zato SMRT HRVATSKOM FASIZMU.........
Nejma demokratskije zemlje od BiH. Narod se sluša i kad treba ne-graditi đamije i kad je komentator slab. Ća je pusta Londra kontra našoj demokratiji.
Veliki broj Sarajlija, mahom Bošnjaka, jučer je izrazio svoje negodovanje da se ispred sarajevske katedrale izgradi spomenik papi Ivanu Pavlu II., a čak je zaprijećeno i da će biti srušen ukoliko se izgradi. \'\'Citirajte me , fotografirajte me slobodno. Evo, ja vam kažem, čim bude postavljen, ja ću ga srušiti\'\', zaprijetio je jedan od sudionika javne rasprave o podizanju spomen-obilježja papi Ivanu Pavlu II. ispred sarajevske katedrale, koja je održana u velikoj dvorani općine Stari grad u Sarajevu. Ono što je još šokantnije, jest činjenica da je jedan imam izgradnju spomenika nazvao provokacijom pri tom pitajući nazočne mogu li zamisliti kakva bi reakcija bila da se u Mostaru postavi kip određenom islamskom vjerskom vođi. Govornici su iznosili mišljenje kako je papa Ivan Pavao II. obični smrtnik te kako ne zaslužuje obilježje u Sarajevu. Mnogi su ovaj projekt okarakterizirali kao provokaciju prema bošnjačkom narodu u Sarajevu.
ili ocete da vam djamija stoji vodoravno hahaha
Hahaha a oce u Livnu graditi, a balyjetine lojave, pa di ste Livno nasli hahaha. Ocete i u tomislavgradu??
zasto niste gradili skolu, bolnicu ili muzej?
A Latini bi Papu u Sarajevu?
he-bem ti mamu srpsku genocidnu, ti si hrvat ko sto su srbi normalni ljudi!
Srbi-mrze BIH,ne toliko Bošnjake,jer im je mentalitet gotovo isti. Hrvati(naročito škuturija iz Z. Hercegovine)-mrze Bošnjake,podmuklo,rasistički...ne toliko BIH kao državu zbog vijekovnih katoličkih institucija u njoj. Sve te zastrašujuće kombinacije su apokaliptično prikazane u zadnjoj sceni filma \'\'Ničija zemlja\'\'(čovjek koji leži na mini i koji je \'\'na čekanju\'\'-glede svog opstanka)